Eerste vrouwelijke deken Surinaamse Orde van Advocaaten gekozen

PARAMARIBO- Samantha Gadjradj is vorige week vrijdag gekozen tot de nieuwe deken van de Surinaamse Orde van Advocaten (SOvA). Zij is hiermee de eerste vrouwelijke deken van Suriname.
 
De aanloop naar de verkiezingen was rumoerig, schrijft Waterkant.net.
In enkele dagen tijd werden drie kort gedingen gevoerd die te maken hadden met de verkiezing van de nieuwe deken. Via de rechter werd onder meer bewerkstelligd dat oud-deken Harish Monorath zich niet verkiesbaar kon stellen voor een derde termijn. Monorath is echtgenoot van de nieuwe deken.
 
Van de 207 op papier geregistreerde leden van de Orde hebben er 146 hun stem uitgebracht. Gadjradj behaalde 75 stemmen, terwijl haar tegenkandidaat Benito Pick 71 stemmen kreeg.
 
Benito Pick heeft onlangs een belangengroep opgericht die zich hard maakt voor 'herstel van de eer in de advocatuur'. ‘Onderling gaan we steeds minder collegiaal met elkaar om en beroepsregels worden steeds minder in acht genomen. De decadentie is ingezet. En die decadentie willen wij een halt toeroepen,’ aldus de advocaat in een eerdere persverklaring.
 
Gadjradj meldt intussen op haar Facebook dat er alweer een nieuwe procedure aan zit te komen. ‘Helaas heb ik zojuist vernomen dat er weer een kort geding tegen mij in de maak is. Ik heb de tegenpartij (...) gevraagd voor een vredige samenwerking zodat we de eenheid terug kunnen brengen binnen de orde. Helaas willen ze er geen gehoor aan geven en gaan volgende week een rechtzaak indienen tegen mij met de bedoeling om mij af te zetten.’

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.