Twee nieuwe advocaten VanEps Kunneman VanDoorne beëdigd

WILLEMSTAD - In een volle rechtszaal werden Melitza Willems en Danilo Narvaez dinsdag 7 mei onder het toeziend oog van familie en collega’s beëdigd tot advocaat. Beiden startten in september 2018 bij de Curaçaose vestiging van VanEps Kunneman VanDoorne.
 
Danilo is een ‘Yu di Korsou’ en rondde in juni 2018 zijn master Strafrecht af aan de University of Curaçao (met genoegen). Tijdens zijn studie won hij de Antilliaanse Juristen Vereniging bachelor-scriptieprijs en de VanEps Kunneman VanDoorne master-scriptieprijs. 
 
Danillo over de beëdiging: “Het was voor mij een eer om de eed af te kunnen leggen en te beloven mijn werk naar beste eer en geweten uit te voeren.”
 
Voordat Melitza startte bij dit kantoor, werkte ze als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor en als legal counsel bij een luchtvaartmaatschappij. Nadat zij haar bachelor behaalde aan de universiteit van Amsterdam, volgde zij de master privaatrecht aan de University of Curacao. Tijdens haar studie was zij meerdere jaren actief als bestuurslid van de Asosiashon Tienda Di Lei, waaronder een jaar als voorzitter. 
 
Op de vraag wat voor haar het mooiste moment van de beëdiging was, zei Melitza dat er voor haar twee momenten uitsprongen: allereerst het afleggen van de eed en daarnaast de foto met de vele kantoorgenoten die bij de beëdiging aanwezig waren.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.