'Bram Moszkowicz wil terugkeren als advocaat'

NEDERLAND - Bram Moszkowicz wil weer aan de slag als advocaat. De Maastrichtse oud-strafpleiter heeft daarvoor een verzoek ingediend bij de Orde van Advocaten.
 
Dat meldt het Algemeen Dagblad.
 
Moszkowicz, geboren in Maastricht, zou volgens de krant geadviseerd worden door advocaat en oud-deken van de Orde van Advocaten in Den Haag Ernst van Win. Hij bevestigt het verzoek van Moszkowicz aan het AD, maar kan en wil er inhoudelijk nog niet op ingaan. Dit omdat het verzoek nog in behandeling is. "We zijn er nu verder op aan het studeren."
 
Moszkowicz werd in 2012 geschorst omdat zijn bedrijfsvoering volgens de Orde van Advocaten niet duidelijk was, hij contante betalingen niet had gemeld en meerdere jaarrekeningen niet had overlegd. Vervolgens maakte de Maastrichtenaar de overstap naar de televisie en de politiek.
 
Mocht de Orde van Advocaten het verzoek van Moszkowicz goedkeuren, dan wordt hij opnieuw beëdigd en mag hij weer overal aan de slag als strafadvocaat.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.