Benoemingen Kamer van Toezicht Sint Maarten

PHILIPSBURG -- Op 17 februari 2020 heeft de Minister van Justitie van Sint Maarten mr. Hady Simon (Simon & Steenbaar Notarissen) en mr. Alba Chatlein (notariskantoor Chatlein) voor een periode van drie jaar benoemd tot lid resp. plaatsvervangend lid van de Kamer van Toezicht. Zij zijn beiden notaris te Curaçao.
 
Als voorzitter van de Kamer treedt op de president, of een door deze aan te wijzen lid van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Met de benoeming van de beide notarissen kan er op Sint Maarten voor het eerst sinds lange tijd weer tuchtrechtspraak plaatsvinden.
 
De Kamer van Toezicht houdt zitting in Sint Maarten in de Courthouse.
 
Klachten door burgers, bedrijven of instellingen tegen Sint Maartense notarissen of kandidaat-notarissen kunnen schriftelijk worden ingediend bij de griffie van het Gerecht in eerste aanleg teSint Maarten. Daarna kan de notaris zich schriftelijk verweren, vindt er een zitting plaats en volgt kort daarna de uitspraak.
 
De Kamer van Toezicht kan, als de klacht gegrond blijkt, onder andere aan de (kandidaat-)notaris een berisping of een boete opleggen maar ook een schorsing of een ontzetting uit hetambt van notaris is mogelijk.
 
Ook over advocaten en medici kan op dezelfde wijze worden geklaagd. De Raad van Toezicht over de advocatuur en het Medisch Tuchtcollege zijn ook gevestigd in de Courthouse.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.