Nieuwe bestuurder Bonaire Holding Maatschappij

KRALENDIJK – Adely Susana-Jansen is per 1 november 2020 benoemd tot tijdelijke bestuurder van Bonaire Holding Maatschappij N.V.
 
De Raad van Commissarissen van Bonaire Holding Maatschappij N.V. heeft Adely Susana-Jansen Bsc, MBA benoemd tot tijdelijke bestuurder. De benoeming gaat in op 1 november 2020.
 
Zij was tot voor kort werkzaam bij Bopec als financial controller en superintendent finance. Zij was eerder werkzaam bij het Departement Financiën van Bonaire als waarnemend hoofd van de afdeling financiële administratie en als beleidsadviseur.
 
Na het vertrek van de vorige tijdelijke bestuurder per eind mei, heeft de Raad van Commissarissen tijdelijk de bestuurstaak waargenomen. Op deze manier kon de continuïteit van BHM en haar dochtervennootschappen worden verzekerd. Tevens is het traject ingezet om te komen tot benoeming van een nieuwe tijdelijke bestuurder. Er is met drie serieuze kandidaten gesproken en uiteindelijk is gekozen voor mevrouw Adely Susana-Jansen. 
 
BHM heeft een traject ingezet om uitvoering te geven aan het rapport “Naar een actief aandeelhouderschap; Onderzoek naar de structuur en werking van overheidsbedrijven op Bonaire” van corporate governance bureau crmLiNk. Dat betekent dat BHM op termijn zal worden ontmanteld en zal worden opgeheven. Om die reden is gekozen voor een tijdelijke bestuurder die beschikt over de nodige expertise en ervaring om dit traject tot een goed einde te brengen.
 
Als moedermaatschappij van Bonaire Overheidsgebouwen, BonLab, Selibon, Telbo en Tourism Corporation Bonaire, werkt BHM nauw samen met het Bestuurscollege en de Kwartiermaker Deelnemingen aan de verbetering van corporate governance. Omdat ook aan commissarissen hoge eisen worden gesteld wat betreft deskundigheid, integriteit en onafhankelijkheid, zijn nieuwe profielschetsen vastgesteld. Voor de Raden van Commissarissen van Bonaire Overheidsgebouwen en Selibon zijn enkele kandidaten reeds goed door de toetsing gekomen.
 
Voor de vacatures bij diverse overheidsvennootschappen zal een openbare sollicitatieprocedure worden geopend. Er wordt gestreefd naar het zoveel mogelijk benoemen van personen woonachtig op Bonaire. Ook young professionals zullen worden aangemoedigd te solliciteren.

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.