Spigt Litigators Nederland houdt wellicht op te bestaan

AMSTERDAM - Spigt Litigators zouden per 1 januari 2014 ophouden zelfstandig te bestaan. De twintig advocaten van het kantoor zouden over gaan naar het (van oorsprong) Amerikaanse advocatenkantoor Greenberg Traurig. Dat melden verschillende bronnen, volgens vakblad Advocatie. Greenberg Traurig en Spigt Litigators onthouden zich vooralsnog van commentaar.
 
De fiscalisten van Spigt Litigators zouden niet over gaan naar Greenberg Traurig. Een aantal van hen zou overstappen naar Hertoghs Advocaten-Belastingkundigen (Breda en Rotterdam) .
 
Door de combinatie tussen Spigt en Greenberg Traurig zal een kantoor ontstaan met circa zeventig advocaten, notarissen en fiscalisten.
 
Het is nog niet bekend wat oprichter en naamgever Leo Spigt gaat doen. In juni 2012 zei hij in een interview in het Financieele Dagblad dat hij niet bij een groot kantoor wil werken. "Een groot kantoor is niet mijn ding. Ik hou van de menselijke maat," aldus de voormalig landelijk deken bij die gelegenheid.
 
Spigt Dutch Caribbean, gevestigd in Curacao, en Spigt Litigators hebben een gezamenlijke geschiedenis, destijds nog onder de naam Spigthoff. Beide kantoren opereren echter al enkele jaren volledig zelfstandig en onafhankelijk van elkaar.
 
Spigt Dutch Caribbean kan de juistheid van bovengenoemd bericht niet bevestigen. Wel meldt het kantoor dat dit géén betrekking heeft op Spigt Dutch Caribbean. Vanuit de vestiging in Curaçao blijft Spigt Dutch Caribbean als vanouds diensten in het gehele Nederlands Caribische gebied verlenen.
De 15 advocaten en belastingadviseurs van Spigt Dutch Caribbean zijn gespecialiseerd in ondernemingsrecht, financieel recht, belastingrecht en geschillenbeslechting. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.