Ombudsman richt beheerstichting op

WILLEMSTAD — Ombudsman van Curaçao Alba Martijn heeft gisteren in haar hoedanigheid van voorzitter van de Caribbean Ombudsman Association (Caroa) de oprichtingsakte van de Caroa Administration Foundation ondertekend.
 
Dit gebeurde namens het bestuur van Caroa en in het bijzijn van notaris Henri Burgers. De stichting Caroa Administration Foundation heeft als doel de fondsen van Caroa te beheren. De fondsen dienen ter ondersteuning van de activiteiten van Caroa die de belangenvereniging is van het instituut van de Ombudsman van zeventien Caribische landen. Het eerste bestuur van Caroa Administration Foundation bestaat uit Alba Martijn, voorzitter; Walford Gumbs, Ombudsman van St. Kitts & Nevis, vicevoorzitter en Claudine Simons, hoofd klachtbehandelaar van het instituut van de Ombudsman van Cayman Islands, secretaris/penningmeester

Minister Dekker kondigt nieuw wetsvoorstel mediation aan

DEN HAAG - Minister Dekker (Rechtsbescherming) kondigt aan met een nieuw wetsvoorstel te komen om de mediationmarkt te reguleren. Hij wil onder meer een register voor beëdigde mediators invoeren.

Strafzaak over fatale marineduik Curaçao stilgelegd in afwachting van zaak nabestaanden

ARNHEM - De strafzaak over de duikoefening op Curaçao waarbij in 2015 een 23-jarige marineduikster overleed, wordt stilgelegd. De nabestaanden zijn het niet eens met de aanklacht en stappen eerst naar het gerechtshof.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.