Ombudsman richt beheerstichting op

WILLEMSTAD — Ombudsman van Curaçao Alba Martijn heeft gisteren in haar hoedanigheid van voorzitter van de Caribbean Ombudsman Association (Caroa) de oprichtingsakte van de Caroa Administration Foundation ondertekend.
 
Dit gebeurde namens het bestuur van Caroa en in het bijzijn van notaris Henri Burgers. De stichting Caroa Administration Foundation heeft als doel de fondsen van Caroa te beheren. De fondsen dienen ter ondersteuning van de activiteiten van Caroa die de belangenvereniging is van het instituut van de Ombudsman van zeventien Caribische landen. Het eerste bestuur van Caroa Administration Foundation bestaat uit Alba Martijn, voorzitter; Walford Gumbs, Ombudsman van St. Kitts & Nevis, vicevoorzitter en Claudine Simons, hoofd klachtbehandelaar van het instituut van de Ombudsman van Cayman Islands, secretaris/penningmeester

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.