Nederlandse en Duitse topadvocaten fuseren in aanloop naar Europees patentrecht

THE NETHERLANDS -Het gerenommeerde advocatenkantoor Hoyng Monegier uit Amsterdam gaat fuseren met een Duitse branchegenoot. Het gaat om Reimann Osterrieth Köhler Haft (ROKH) dat net als Hoyng Monegier is gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht en patentgeschillen.
 
Met de fusie lopen de kantoren vooruit op een grote verandering in het Europese patentenlandschap. Bijna alle EU-lidstaten hebben zich geschaard achter de oprichting van een Europese rechtbank die straks een inbreuk op octrooien grensoverschrijdend kan veroordelen.
 
Het gaat om een nichemarkt in de advocatuur, maar wel een belangrijke, gezien het toenemende belang van technologie en technologische doorbraken in de samenleving. Nu moeten bedrijven nog naar rechtbanken in afzonderlijke lidstaten. Daardoor krijgen ze te maken met een lappendeken aan wetgeving. Het zogenoemde Unified Patent Court (UPC) maakt daar een einde aan als het naar verwachting in 2017 van start gaat.
 
Krachtenbundeling
 
De Nederlands-Duitse fusie brengt 150 werknemers bij elkaar, van wie 36 partners. De jaaromzet van het nieuwe pan-Europese kantoor zal ongeveer €45 mln zijn, zegt managing partner Willem Hoyng in een gesprek met het FD.
 
Hij noemt de sprong die zijn kantoor nu maakt 'een strategische keuze'. 'In Duitsland vindt de helft van de Europese patentgeschillen plaats. Het is daarom van belang daar ook vertegenwoordiging te hebben.'
 
Hoyng Monegier werkte al samen met ROKH in grensoverschrijdende patentkwesties. Drie jaar geleden polste Hoyng of een krachtenbundeling tot de mogelijkheden behoorde. De partners van het Duitse kantoor aarzelden toen nog, maar dat veranderde door de aanstaande veranderingen in het Europese procesrecht voor patentgeschillen.
 
Nichemarkt
 
De grondleggers van Hoyng Monegier besloten zich twaalf jaar geleden af te scheiden van De Brauw Blackstone Westbroek. Zij richtten zich op patentkwesties en andere intellectuele eigendomsgeschillen, eerst als onderdeel van het Amerikaanse Howrey en daarna als gespecialiseerde advocatenboetiek. Het kantoor heeft vestigingen in Nederland, België, Frankrijk en Spanje.
 
Bron: Fd

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.