Bekende namen bij nieuwe partij Kòrsou di nos Tur

WILLEMSTAD — Kòrsou di nos Tur, Curaçao van ons allemaal, de nieuwe partij van zakenman Amparo dos Santos werd gisteren officieel gelanceerd.
 
Blikvanger van de nieuwe partij is voormalig Justitie-minister, oud-gevolmachtigd minister in Washington van de PAR en voormalig DP-leider Norberto Ribeiro.
 
De officiële lancering van de nieuwe partij vond gisteren plaats in restaurant Poma Rosa in Vredenberg. Opvallend was het groot aantal bekende gezichten uit de lokale politiek dat zich bij de nieuwe partij heeft aangemeld. In de opvallende, witte T-shirts van Kòrsou di nos Tur liepen onder meer rond: oud-minister van Onderwijs Carlos Monk (ex-PS), oud-vakbondsleider en voormalig gedeputeerde Frensel Marchena (ex-PLKP en -FOL), advocaat Chester Peterson (Kòrsou Fuertu i Outónomo), radiopresentator Menki Rojer (ex-FOL), zakenman Elvis de Andrade (ex-MAN), zakenman Jorge ‘Levi’ Carolus, die begin vorig jaar de oprichting van de nieuwe partij Partido Union Kòrsou (PUK) aankondigde en Mohamad Khatib (ex-KLA).
 
Ook aanwezig, maar niet in het wit van Kòrsou di nos Tur waren MFK-Statenlid Amerigo Thodé en verschillende van zijn broers, die zich bij de vorige verkiezingen massaal achter de partij van Gerrit Schotte hadden geschaard. Opvallend bij de partijpresentatie was de verschijning van Rasta Moses, bekend van zijn kleurrijke kleren, met bedekt gezicht en altijd op de fiets.
 
De nieuwe partij, zo verklaarde Ribeiro vorige week, zal zich richten op armoedebestrijding. Dos Santos voegde hier gisteren aan toe dat de partij bij een eventuele formatie zal mikken op de portefeuilles van Economie en Justitie. De partij is kritisch over het huidige politiek-, bestuurlijk-, financieel- en economisch systeem op het eiland, dat zij omschrijft als ‘decadent, niet solidair, niet competitief, maar ook niet bijdragend aan de ontwikkeling van het individu in een maatschappij met gelijkheid en sociale rechtvaardigheid’.
 
Kòrsou di nos Tur ziet zich als een progressieve partij, die een kritisch bewustzijn wil bevorderen, die vaderlandsliefde wil benadrukken in haar streven naar onafhankelijkheid. De partij wil een nieuwe maatschappij bouwen op een fundament van sociale rechtvaardigheid en gelijkheid. Dat is een Curaçao voor ons allemaal, en niet een kolonie die een elite, lokale economische machtgroepen en het Koninkrijk der Nederlanden toebehoort, aldus de nieuwe partij.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.