Bekende namen bij nieuwe partij Kòrsou di nos Tur

WILLEMSTAD — Kòrsou di nos Tur, Curaçao van ons allemaal, de nieuwe partij van zakenman Amparo dos Santos werd gisteren officieel gelanceerd.
 
Blikvanger van de nieuwe partij is voormalig Justitie-minister, oud-gevolmachtigd minister in Washington van de PAR en voormalig DP-leider Norberto Ribeiro.
 
De officiële lancering van de nieuwe partij vond gisteren plaats in restaurant Poma Rosa in Vredenberg. Opvallend was het groot aantal bekende gezichten uit de lokale politiek dat zich bij de nieuwe partij heeft aangemeld. In de opvallende, witte T-shirts van Kòrsou di nos Tur liepen onder meer rond: oud-minister van Onderwijs Carlos Monk (ex-PS), oud-vakbondsleider en voormalig gedeputeerde Frensel Marchena (ex-PLKP en -FOL), advocaat Chester Peterson (Kòrsou Fuertu i Outónomo), radiopresentator Menki Rojer (ex-FOL), zakenman Elvis de Andrade (ex-MAN), zakenman Jorge ‘Levi’ Carolus, die begin vorig jaar de oprichting van de nieuwe partij Partido Union Kòrsou (PUK) aankondigde en Mohamad Khatib (ex-KLA).
 
Ook aanwezig, maar niet in het wit van Kòrsou di nos Tur waren MFK-Statenlid Amerigo Thodé en verschillende van zijn broers, die zich bij de vorige verkiezingen massaal achter de partij van Gerrit Schotte hadden geschaard. Opvallend bij de partijpresentatie was de verschijning van Rasta Moses, bekend van zijn kleurrijke kleren, met bedekt gezicht en altijd op de fiets.
 
De nieuwe partij, zo verklaarde Ribeiro vorige week, zal zich richten op armoedebestrijding. Dos Santos voegde hier gisteren aan toe dat de partij bij een eventuele formatie zal mikken op de portefeuilles van Economie en Justitie. De partij is kritisch over het huidige politiek-, bestuurlijk-, financieel- en economisch systeem op het eiland, dat zij omschrijft als ‘decadent, niet solidair, niet competitief, maar ook niet bijdragend aan de ontwikkeling van het individu in een maatschappij met gelijkheid en sociale rechtvaardigheid’.
 
Kòrsou di nos Tur ziet zich als een progressieve partij, die een kritisch bewustzijn wil bevorderen, die vaderlandsliefde wil benadrukken in haar streven naar onafhankelijkheid. De partij wil een nieuwe maatschappij bouwen op een fundament van sociale rechtvaardigheid en gelijkheid. Dat is een Curaçao voor ons allemaal, en niet een kolonie die een elite, lokale economische machtgroepen en het Koninkrijk der Nederlanden toebehoort, aldus de nieuwe partij.
 
Amigoe

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.

Saba and Sint Eustatius can submit court petitions through e-mail

SABA/STATIA - Due to the Covid-19 Pandemic it is currently not possible for the Court to travel to Saba or Sint Eustatius.