Alle rechtbanken Nederland vanaf dinsdag gesloten

NEDERLAND - De Rechtspraak in Nederland heeft zondagavond besloten dat alle rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges vanaf dinsdag 17 maart de deuren sluiten als gevolg van de coronacrisis. Alleen urgente zaken gaan nog door.
 
Ook de Raad van State schrapt zittingen.
 
De maatregelen duren in eerste instantie tot 6 april 2020.
 
Als urgente zaak geldt bijvoorbeeld een rechterlijke beslissing die absoluut nodig is in verband met de rechten van verdachten of rechtzoekenden. Als voorbeelden hiervan noemt de rechtspraak in een nieuwsbericht voorgeleidingen van verdachten, faillissementen, zittingen rond verplichte zorg en/of zorgmachtigingen en urgente familiezaken zoals uithuisplaatsingen of ondertoezichtstelling. Waar mogelijk gaan deze rechtszaken door met behulp van videoconferenties of ‘telefonisch horen’. Als een bezoek aan het gerechtsgebouw noodzakelijk is, worden er ‘passende maatregelen’ genomen, aldus de Rechtspraak.
 
Verder is er vanaf dinsdag geen publiek meer toegestaan bij de rechtszaken die nog doorgaan. Mensen met verkoudheidsklachten of koorts hadden in principe al geen toegang meer tot gerechtsgebouwen. Deze maatregelen duren tot tenminste maandag 6 april 2020. Tot deze datum sluiten ook alle Nederlandse scholen, restaurants, cafés en sportclubs noodgedwongen de deuren in een poging de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
 
De Raad van State meldt daarnaast dat alle zittingen van de afdeling Bestuursrechtspraak vanaf 17 maart tot en met 6 april zijn opgeschort, met uitzondering van zeer urgente zaken. Immers: ‘Ook zaken over besluiten van de overheid in verband met de coronacrisis kunnen zo urgent zijn dat een spoedbehandeling noodzakelijk is,’ aldus de Raad van State.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.