Nederlandse Orde van Advocaten brengt webpagina voor berichtgeving rondom COVID-19

NEDERLAND - De Nederlandse Orde van Advocaten heeft op haar website een pagina speciaal ingericht voor alle relevante berichtgeving rondom de coronacrisis.
 
De berichten, waarvan de eerste dateren van 13 maart, informeren over alle coronamaatregelen met betrekking tot de rechtspleging.
 
De NOvA heeft naar eigen zeggen een crisisteam in het leven geroepen dat nauw in contact staat met het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Rechtspraak. Hierdoor blijft de Orde op de hoogte van extra COVID-19-maatregelen met betrekking tot de rechtspleging. Op Advocatenorde.nl verzamelt de NOvA al deze informatie om de advocatuur up-to-date te houden.
 
De pagina is hier te vinden.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.