Maatregelen gerecht en OM ivm coronacrisis

Ter bestrijding van het coronavirus heeft het Gerecht in Eerste Aanleg - in lijn met het aanhoudingsbeleid van het Gemeenschappelijk Hof - besloten dat
• de strafzitting van donderdag 19 maart
• de verkeerszitting van donderdag 19 maart
• de strafzitting van donderdag 26 maart a.s.
• de verkeerszitting van donderdag 26 maart a.s.
geen doorgang zullen vinden.
 
Het Openbaar Ministerie schaart zich achter deze maatregel en laat hierbij de bij deze zittingen betrokken verdachten en benadeelde partijen weten dat alle dagvaardingen en oproepingen voor deze zittingen werden ingetrokken; het bleek helaas niet mogelijk om al deze partijen tijdig persoonlijk te berichten.
 
→ WERD U ALS VERDACHTE OF BENADEELDE PARTIJ GEDAGVAARD/OPGEROEPEN VOOR EEN OF MEER VAN DE HIERBOVEN GENOEMDE ZITTINGEN, DAN HOEFT U DUS NIET TE VERSCHIJNEN: DEZE ZITTINGEN WERDEN GEANNULLEERD EN UW DAGVAARDING/OPROEPING WERD INGETROKKEN. HET OPENBAAR MINISTERIE ZAL U BINNENKORT NADER BERICHTEN OVER DE VERDERE PLANNING VAN UW ZAAK.
 
Het Openbaar Ministerie deelt voorts mede dat ook
 
• de TOM-zitting van 25 maart a.s.
 
geen doorgang zal vinden.
 
→ WERD U ALS VERDACHTE OF BENADEELDE PARTIJ OPGEROEPEN VOOR DEZE TOM-ZITTING, DAN HOEFT U DUS NIET TE VERSCHIJNEN: DEZE TOM-ZITTING WERD GEANNULLEERD EN UW OPROEPING WERD INGETROKKEN. HET OPENBAAR MINISTERIE ZAL U BINNENKORT NADER BERICHTEN OVER DE VERDERE PLANNING VAN UW ZAAK.
 
Het Openbaar Ministerie is zich ervan bewust dat een en ander voor alle betrokken partijen het nodige ongemak met zich mee kan brengen, maar rekent niettemin op uw begrip.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.