Curacao voert strengere regels in om coronavirus

WILLMESTAD - Curaçao voert strengere regels in om het aantal mensen op straat te verminderen. De regering heeft een lijst opgesteld waarop staat op welke dag welke auto's met welke kentekens mogen rijden.

Dat heeft minister van Justitie Quincy Girigorie woensdag bekend gemaakt op dagelijkse persconferentie.

Zo mogen op woensdag en zaterdag alleen auto's de straat op waarvan het kenteken begint met een S, T, V, X of Y. Dit betekent dat voertuigen nog maar twee keer per week de straat op mogen.
Op zondag mogen er helemaal geen auto’s rijden.
 
Curaçao voerde zaterdag een avondklok in en maandag een lockdown om te zorgen dat mensen zo veel mogelijk thuisblijven, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook wandelen en fietsen is verboden.
 
Volgens Girigorie was er maandag en dinsdag overdag nog steeds te veel verkeer op straat. "Dat aantal moet drastisch naar beneden. Mensen moeten thuisblijven."

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.