Curaçao beschouwt noodhulp Nederland als een begin

DEN HAAG/WILLEMSTAD - De Curaçaose minister-president Eugene Rhuggenaath beschouwt de noodhulp van Nederland als een eerste stap. Rhuggenaath reageerde donderdag op de beslissing van Nederland om 177 miljoen gulden (90 miljoen euro) toe te kennen als noodhulp voor een periode van zes weken.
 
Curaçao had om 765 miljoen (390 miljoen euro) voor drie maanden gevraagd. Rhuggenaath: "We beschouwen het als een begin en zullen verder praten met Nederland."
 
Tegelijkertijd benadrukte hij dat Curaçao zelf financieel orde op zaken moet stellen. "We zitten in een crisis en moeten haast maken met maatregelen die we allang hadden moeten nemen." Zo noemde hij kostenbesparingen en meer efficiëntie in de overheid, maar ook het invoeren van een Balkenendenorm voor salarissen in de publieke sector en een snellere pensioenering van ambtenaren van 60 jaar en ouder.

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.