Centrale Bank wil extra buffers bij financiƫle instellingen

WILLEMSTAD – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten wil dat alle financiële instellingen extra buffers gaan aanmaken om de impact van de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden.
 
Een aantal instellingen heeft dat inmiddels uit eigen beweging al gedaan.
 
Een snelle manier om buffers te vergroten is het overslaan van dividenduitkeringen en het toevoegen van de winst aan de reserves van de instelling.
 
Het uitkeren van dividend kan nu alleen als de Centrale Bank daarvoor toestemming geeft.

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.