Curacao verlengt corona-maategelen met twee weken

WILLEMSTAD - Op Curaçao worden de maatregelen met betrekking tot het coronavirus met twee weken verlengd. Wanneer de capaciteit is geregeld, bijvoorbeeld het aantal ic-bedden, wordt gekeken naar volgende stappen waaronder mogelijkheden tot meer bewegingsvrijheid, sporten en de opties om maaltijden af te halen bij restaurants.
 
Pas wanneer blijkt dat laatstgenoemde activiteiten niet zorgt voor een toename van het aantal besmettingen, zal er worden gekeken naar de opening van de grenzen.
 
De grenzen van het eiland werden 13 maart gesloten voor Europese vluchten, maar al kort daarop mocht niemand het land meer in. Zelfs de inwoners van Curaçao zijn sinds 30 maart niet meer welkom op een enkele uitzondering na, waaronder medisch personeel. Deze moeten overigens wel eerst twee weken verplicht in quarantaine.
 
Wanneer de grenzen van Curaçao weer opengaan, is dat waarschijnlijk alleen voor reizigers uit landen die uit een ‘coronavrij’ land komen, de kans bestaat dat alleen mensen met een ‘health alert’ binnenkomen en alleen mensen die twee weken in quarantaine zijn geweest. Wanneer er uiteindelijk versoepelende maatregelen komen, zal het volgens de premier van het land voorlopig niet mogelijk zijn evenementen te organiseren voor grote groepen en zal men twee meter afstand moeten houden tot elkaar.

Overleg justitiƫle samenwerking tussen Nederland, Aruba, CuraƧao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.

Cannabis farming, animal cruelty laws among US Party focus points

PHILIPSBURG– A tolerance policy for the decriminalisation of possession, use and cultivation of cannabis, permitting cannabis farming for medicinal and recreational purposes, and pursuing a law on animal cruelty are amongst the many issues on which United St. Maarten Party (US Party) wants to focus this year.

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.