Curacao verlengt corona-maategelen met twee weken

WILLEMSTAD - Op Curaçao worden de maatregelen met betrekking tot het coronavirus met twee weken verlengd. Wanneer de capaciteit is geregeld, bijvoorbeeld het aantal ic-bedden, wordt gekeken naar volgende stappen waaronder mogelijkheden tot meer bewegingsvrijheid, sporten en de opties om maaltijden af te halen bij restaurants.
 
Pas wanneer blijkt dat laatstgenoemde activiteiten niet zorgt voor een toename van het aantal besmettingen, zal er worden gekeken naar de opening van de grenzen.
 
De grenzen van het eiland werden 13 maart gesloten voor Europese vluchten, maar al kort daarop mocht niemand het land meer in. Zelfs de inwoners van Curaçao zijn sinds 30 maart niet meer welkom op een enkele uitzondering na, waaronder medisch personeel. Deze moeten overigens wel eerst twee weken verplicht in quarantaine.
 
Wanneer de grenzen van Curaçao weer opengaan, is dat waarschijnlijk alleen voor reizigers uit landen die uit een ‘coronavrij’ land komen, de kans bestaat dat alleen mensen met een ‘health alert’ binnenkomen en alleen mensen die twee weken in quarantaine zijn geweest. Wanneer er uiteindelijk versoepelende maatregelen komen, zal het volgens de premier van het land voorlopig niet mogelijk zijn evenementen te organiseren voor grote groepen en zal men twee meter afstand moeten houden tot elkaar.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.