Curacao verlengt corona-maategelen met twee weken

WILLEMSTAD - Op Curaçao worden de maatregelen met betrekking tot het coronavirus met twee weken verlengd. Wanneer de capaciteit is geregeld, bijvoorbeeld het aantal ic-bedden, wordt gekeken naar volgende stappen waaronder mogelijkheden tot meer bewegingsvrijheid, sporten en de opties om maaltijden af te halen bij restaurants.
 
Pas wanneer blijkt dat laatstgenoemde activiteiten niet zorgt voor een toename van het aantal besmettingen, zal er worden gekeken naar de opening van de grenzen.
 
De grenzen van het eiland werden 13 maart gesloten voor Europese vluchten, maar al kort daarop mocht niemand het land meer in. Zelfs de inwoners van Curaçao zijn sinds 30 maart niet meer welkom op een enkele uitzondering na, waaronder medisch personeel. Deze moeten overigens wel eerst twee weken verplicht in quarantaine.
 
Wanneer de grenzen van Curaçao weer opengaan, is dat waarschijnlijk alleen voor reizigers uit landen die uit een ‘coronavrij’ land komen, de kans bestaat dat alleen mensen met een ‘health alert’ binnenkomen en alleen mensen die twee weken in quarantaine zijn geweest. Wanneer er uiteindelijk versoepelende maatregelen komen, zal het volgens de premier van het land voorlopig niet mogelijk zijn evenementen te organiseren voor grote groepen en zal men twee meter afstand moeten houden tot elkaar.

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.