Financiële steun voor bevolking Curacao gepresenteerd

WILLEMSTAD - Vandaag lanceert de overheid om middernacht de website www.fondodisosten.org. Via een aanvraag op deze site kunnen werkgevers, werknemers, zzp’ers, werklozen en onderstandgebruikers op Curacao financiële steun aanvragen tijdens deze coronacrisis.
 
Voor gebruikers van de onderstand zijn de volgende bedragen gereserveerd voor een periode van vijftien dagen: 75 gulden voor alleenstaanden, 150 gulden voor stellen en 225 gulden voor stellen met kinderen.
 
Voor werklozen sinds 1 januari 2019 gelden de volgende bedragen: 300 gulden per maand voor alleenstaanden, 450 gulden voor echtparen en ouders met kinderen.
 
Mensen die werkloos werden sinds de start van corona (15 maart 2020) kunnen tot maximaal 1000 gulden per maand ontvangen.
 
Voor ZZP’ers die sinds 30 maart geen opdrachten meer hebben: 1335 gulden per maand voor een maximum van drie maanden. Als het ministerie van Economische Zaken je verzoek goedkeurt, staat het in de week van 26 april op je rekening.
 
Voor bedrijven met personeel geldt een 20-80 regeling: je kan 20 tot 80% van je salariskosten gesponsord krijgen bij tenminste 25% inkomstenverlies. Voorwaarde is dat je je mensen aan het werk houdt.
 
De website van de overheid gaat 18 april online; de aanvraag voor steun moet uiterlijk woensdag 22 april worden gedaan.

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.