Lockdown Sint Maarten verlengd met drie weken

PHILIPSBURG – De regering van Sint-Maarten heeft besloten dat de lockdown met drie weken wordt verlengd.
 
De lockdownmaatregel werd op 5 april ingesteld voor twee weken om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.
 
Supermarkten mogen voortaan drie keer per week open zijn. Essentiële bedrijven mogen ook onder bepaalde voorwaarden open. Per huishouden mag één persoon de straat op om boodschappen te doen.
 
Sint maarten heeft op dit moment 57 gevallen van coronaviris, 9 doden en 12 mensen die zijn hersteld.

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.