Vanaf 4 mei ´tweemeter-rechtspraak’ op Curacao

WILLEMSTAD -  De afgelopen maand zijn de meeste zittingen zowel in eerste aanleg als in hoger beroep langs digitale weg behandeld. Dit in verband met de overheidsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus Covid-19 te voorkomen.
 
Inmiddels zijn, na overleg met de dienst G&Gz (voorheen GGD), voorzieningen getroffen waardoor er vanaf 4 mei voor de meeste zaken weer gewone ´fysieke’ zittingen kunnen worden gehouden. 
 
Daarbij gelden tot nader order de volgende uitgangspunten en regels:
 • binnen en buiten de rechtszaal houden personen 2 meter afstand van elkaar;
 • elke partij mag zich door maximaal 1 persoon (bijvoorbeeld een advocaat) laten vergezellen;
 • zittingen vinden plaats zonder publiek;
 • om de openbaarheid te garanderen, zijn leden van pers wel welkom;
 • De behandelend rechter kan verdere aanwijzingen geven voor een ordelijk en veilig verloop van de zitting.
 
Personen in het bezit van een oproep van het Gerecht of het Openbaar Ministerie mogen naar het Stadhuis komen om die zitting bij te wonen. Voor hen geldt daarmee een ontheffing van de uitgaansbeperkingen. De politie is hierover reeds geïnformeerd.
 
Als u ziek bent, blijf dan thuis en meldt u zich af voor de zitting via uw advocaat of via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
Bij de planning van de zittingen zal geprobeerd worden zoveel mogelijk te voorkomen dat veel mensen tegelijkertijd in het Stadhuis moeten verschijnen.
 
De algemene hygiënevoorschriften  gelden ook in het Stadhuis:
 • was uw handen regelmatig en gedurende ten minste 20 seconden met zeep en water of hand desinfecterend middel op basis van alcohol
 • hoest en nies in uw elleboog of een tissue, niet in de handen
 • raak uw ogen, neus en mond niet aan

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

 • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
 • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
 • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.

Installatie nieuwe rechters 5 februari live te volgen op Facebook en Youtube

WILLEMSTAD – Vrijdag 5 februari om 16:30 uur vindt een buitengewone zitting plaats ter gelegenheid van de installatie van zes nieuwe rechters. Tijdens deze zitting worden mrs. mw. Th. Lautenbach, dhr. W. Bel, dhr. G. Verbeek, dhr. Veldhuisen, dhr. O. Nijhuis en dhr. M. Van Wel aan de gemeenschap voorgesteld.

Overleg justitiële samenwerking tussen Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.