Financiƫle ondersteuning Aruba en Sint Maarten

DEN HAAG - De staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties informeert de Kamer over de besluiten die in de Rijksministerraad van 1 mei jl. zijn genomen over financiële ondersteuning van Aruba en Sint Maarten in het kader van de gevolgen van de coronapandemie.
Deze financiële ondersteuning is aanvullend op de eerder in dit kader verstrekte leningen.
 
Aruba
Aruba heeft in de Rijksministerraad een voorstel ingediend voor loonsubsidie in combinatie met baanbehoud. Hierdoor kunnen de gevolgen van de pandemie voor het bedrijfsleven en de werkgelegenheid beperkt worden. De Rijksministerraad heeft, conform het advies van het CAft, besloten om Aruba direct een renteloze lening te verstrekken van AWG 49,4 miljoen (€ 25 miljoen) voor het invoeren van een loonsubsidie ten behoeve van baanbehoud voor de maand mei. Daarnaast is Aruba verzocht om voor 6 mei 2020 (richting het Caft) aan te geven hoe zij invulling denkt te geven aan een bijdrage door werknemers in dit plan.
 
Sint Maarten
De Rijksministerraad heeft besloten om Sint Maarten direct een renteloze lening te verstrekken van ANG 20 miljoen (€ 10 miljoen) voor een halve maand van mei, conform het advies van het College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten (Cft). Het betreft liquiditeitssteun voor de uitvoering van noodmaatregelen uit het door Sint Maarten opgestelde steunpakket, waaronder een tegemoetkoming in de loonkosten. Sint Maarten is daarnaast verzocht om voor het deel van het steunpakket waarvoor nog geen dekking is, per omgaande financiële ruimte te creëren in de eigen begroting. 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.