Rules Law Society for lawyers on social media

The British Law Society has published its recommendation for lawyers who are active on Twitter, LinkedIn and Facebook.

Richtlijn Law Society voor advocaten op sociale media

De Britse Law Society heeft een richtlijn gepubliceerd voor advocaten die actief zijn op Twitter, LinkedIn en Facebook. Uitgangspunt: de ethische regels van het vak zijn onverkort van toepassing wanneer een advocaat zich op internet begeeft. Hij moet integer handelen, hij mag zijn onafhankelijkheid niet in gevaar brengen en hij mag het publieke vertrouwen in het beroep van advocaat niet beschamen.

De dertien pagina's tellende richtlijn is niet alleen bedoeld voor de advocaten, maar ook voor compliance -medewerkers van de advocatenkantoren. De richtlijn is richtinggevend, maar niet verplichtend, aldus de Law Society in de introductie. "You are not required to follow them, but doing so will make it easier to account to oversight bodies for your actions."

Veel aandacht wordt besteedt aan zaken als laster, vertrouwelijkheid en controle van de informatie op internet. Ten aanzien van de geheimhoudingsplicht stelt de Law Society dat alleen al het toelaten van een cliënt tot het eigen vriendennetwerk een inbreuk kan vormen. Datzelfde geldt voor Tweets: "If you comment on Twitter that you are in a certain location at a certain time, you may unintentionally disclose that you are working with a client and breach (...) confidentiality."

De toezichthouder waarschuwt gebruikers ook voor de privacy settings van diverse social media-sites. "Both Twitter and Facebook have privacy settings and offer an explanation of how the privacy settings work. However, the default privacy settings for both Twitter and Facebook allow some information to be shared beyond an individual's contacts. As such, you as the user are responsible for actively adjusting the privacy settings of your account."

(Source: Advocatie)

11 jan 2012

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.