Book "Toezicht trustkantoren in Nederland"

Recently the second edition of the book ‘Toezicht trustkantoren in Nederland‘ has been published. The book has been written by lawyers Karel Frielink (Spigthoff Curaçao) and Michiel van Eersel (Spigthoff Amsterdam).

Onlangs is de tweede druk van het boek ‘Toezicht trustkantoren in Nederland‘ verschenen. Het boek is geschreven door de advocaten Karel Frielink (Spigthoff Curaçao) en Michiel van Eersel (Spigthoff Amsterdam).

De auteurs bespreken de inhoud van de Wet toezicht trustkantoren en de Regeling integere bedrijfsvoering, alsmede de ingrijpende gevolgen die een en ander voor de trustkantoren meebracht. Zij gaan daarbij ook in op de nationale en internationale ontwikkelingen die tot de invoering van dit toezicht in Nederland hebben geleid. Er wordt niet alleen een beschrijving van dit rechtsgebied gegeven, maar er worden in dit boek ook enkele kritische kanttekeningen geplaatst. Tenslotte wordt voor de volledigheid ook aandacht gegeven aan de verplichtingen die voor trustkantoren voortvloeien uit de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.

Het boek beoogt een gids voor de praktijk te zijn, niet alleen voor trustkantoren en hun cliënten, maar ook voor advocaten, notarissen, belastingadviseurs, accountants en anderen die geregeld met trustwerkzaamheden te maken hebben. De uitgave is verzorgd door uitgeverij Kluwer in Nederland (http://tinyurl.com/2fy4ubm; ISBN: 9789013076929).

Nadere informatie:
Spigthoff Advocaten & Belastingadviseurs
Mr Karel Frielink
Scharlooweg 33
Curaçao
T +599-9-461 8700
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
http://www.spigthoffcuracao.com/index.php?/team/profiel/karel_frielink/nl/

3 November 2010

St. Maarten one step closer to averting FATF blacklisting

PHILIPSBURG--St. Maarten came one step closer to being compliant with the Financial Action Task Force (FATF) recommendations and avoiding being publicly listed as a jurisdiction with weak measures to combat money-laundering and terrorism-financing on Friday when Members of Parliament (MPs) unanimously passed the National Ordinance amending the Penal Code in connection with the implementation of some urgent international obligations.

CU wil wet tegen kindermishandeling BES-eilanden

BES EILANDEN - De ChristenUnie wil dat er een nieuwe wet komt tegen kindermishandeling op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De kleinste regeringspartij roept het kabinet op werk te maken van een wet die fysiek en psychisch geweld tegen kinderen ook op de BES-eilanden verbiedt.

Lawyers say the government's appeal in dump case is incomprehensible

PHILIPSBURG--There is still unlawful nuisance and the odour at the sanitary landfill must be removed. The Country St. Maarten considers itself committed to the Fire Suppression Plan but does not want to commit itself to a specific date.