Book "Toezicht trustkantoren in Nederland"

Recently the second edition of the book ‘Toezicht trustkantoren in Nederland‘ has been published. The book has been written by lawyers Karel Frielink (Spigthoff Curaçao) and Michiel van Eersel (Spigthoff Amsterdam).

Onlangs is de tweede druk van het boek ‘Toezicht trustkantoren in Nederland‘ verschenen. Het boek is geschreven door de advocaten Karel Frielink (Spigthoff Curaçao) en Michiel van Eersel (Spigthoff Amsterdam).

De auteurs bespreken de inhoud van de Wet toezicht trustkantoren en de Regeling integere bedrijfsvoering, alsmede de ingrijpende gevolgen die een en ander voor de trustkantoren meebracht. Zij gaan daarbij ook in op de nationale en internationale ontwikkelingen die tot de invoering van dit toezicht in Nederland hebben geleid. Er wordt niet alleen een beschrijving van dit rechtsgebied gegeven, maar er worden in dit boek ook enkele kritische kanttekeningen geplaatst. Tenslotte wordt voor de volledigheid ook aandacht gegeven aan de verplichtingen die voor trustkantoren voortvloeien uit de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.

Het boek beoogt een gids voor de praktijk te zijn, niet alleen voor trustkantoren en hun cliënten, maar ook voor advocaten, notarissen, belastingadviseurs, accountants en anderen die geregeld met trustwerkzaamheden te maken hebben. De uitgave is verzorgd door uitgeverij Kluwer in Nederland (http://tinyurl.com/2fy4ubm; ISBN: 9789013076929).

Nadere informatie:
Spigthoff Advocaten & Belastingadviseurs
Mr Karel Frielink
Scharlooweg 33
Curaçao
T +599-9-461 8700
E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
http://www.spigthoffcuracao.com/index.php?/team/profiel/karel_frielink/nl/

3 November 2010

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.