New book on Netherlands-Antillean and Aruban rent law

 “Nederlands-Antilliaans en Arubaans huurrecht” by mr. Cindy de la Fuente and mr. Willem Jan Noordhuizen.

Nieuw boek over het Nederlands-Antilliaans en Arubaans huurrecht

Binnen de Studiereeks Nederlands-Antilliaans en Arubaans recht door Boom Uitgevers is weer een nieuwe titel verschenen: “Nederlands-Antilliaans en Arubaans huurrecht”. De auteurs zijn mr. Cindy de la Fuente en mr. Willem Jan Noordhuizen.

Over het boek

In dit boek wordt het huidige Antilliaanse en Arubaanse huurrecht overzichtelijk neergezet. Tevens wordt het toekomstige huurrecht besproken, nu zowel de Nederlandse Antillen als Aruba het huurrecht in boek 7 van het Burgerlijk Wetboek zullen opnemen. Ook aan het procesrecht ten aanzien van huurgeschillen wordt aandacht geschonken. Het boek is ondermeer te koop bij Boom Uitgevers Den Haag (ISBN 978-90-8974-153-0).

Doelgroep

Het boek is uitermate geschikt voor de mensen die in de praktijk veel met huurrecht te maken hebben, waarbij niet alleen te denken valt aan de advocatuur en de rechtelijke macht maar ook bijvoorbeeld aan de makelaardij.

Over de Auteurs

Mr. Cindy de la Fuente is thans advocaat op Curaçao bij HBN Law en is gespecialiseerd in ondermeer het vastgoedrecht. Hiervoor was zij als advocaat werkzaam op Sint Maarten en in Nederland. Cindy de La Fuente publiceert geregeld artikelen en schrijft sinds september 2009 op haar weblog bij Mr. Online.

Mr. Willem Jan Noordhuizen was lid van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba en in die hoedanigheid rechter bij het gerecht in eerste aanleg van Aruba en later rechter bij het gerecht in eerste aanleg van de Nederlandse Antillen op Sint Maarten. Momenteel is Willem Jan Noordhuizen raadsheer in het Gerechtshof te Amsterdam.

Beide auteurs schreven het boek op persoonlijke titel.

September 14, 2009

Lawyers say the government's appeal in dump case is incomprehensible

PHILIPSBURG--There is still unlawful nuisance and the odour at the sanitary landfill must be removed. The Country St. Maarten considers itself committed to the Fire Suppression Plan but does not want to commit itself to a specific date.

Juriste Ivy Moll krijgt lintje voor haar vrijwilligerswerk in Amersfoort

LEIDEN - Juriste Ivy Frances Moll is zaterdag in Amersfoort benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Lucas Bolsius.

Aruba, Bonaire and Curacao will require Venezuelans to obtain visa to visit

DUTCH CARIBBEAN - The Dutch Caribbean islands Aruba, Bonaire and Curacao will require Venezuelans to obtain a visa to visit. This was stated by the government on Wednesday, adding to the nations that have tightened entry restrictions on the crisis-hit country because of mass emigration.