Rapport civiele enquête Overheis NV's openbaar

Willemstad - Het verslag van onderzoeker prof. mr. J.H.M. Willems naar het beleid en de gang van zaken van de Overheids-NV’s Aqualectra, Curoil, Curgas en Refineria di Kòrsou is vanaf heden ter inzage voor publiek bij de griffie van het Hof van Justitie.
 
De griffie is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 07:30 uur tot 12:00 uur en van 13:30 uur tot 17:00 uur. Op vrijdag tot 16:30 uur.
 
Het rapport was tot heden slechts verstrekt aan de procespartijen en belanghebbenden, te weten Aqualectra, Curoil, Curgas, Refineria di Kòrsou, het Openbaar Ministerie (OM Curaçao), de Fundashon Akshon Sivíl (FAS) en de heren Van der Dijs, Treurniet en Schotte.
 
Bij beslissing van het Hof is het met ingang van heden openbaar.
 
 
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.