Requisitoir in zaak Hogesteger in Hoger Beroep

WILLEMSTAD - De Advocaat-generaal (AG) van het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag 30 jaar gevangenisstraf geëist voor de man Arthur Hogesteger (1971) voor de moord met voorbedachten rade op de vrouw Cristina Barry op 15 maart 2015.
 
Vandaag was de behandeling in Hoger Beroep. De man zit een celstraf uit van 24 jaar die hem door het Gerecht Eerste Aanleg (GEA) op 8 januari 2016 werd opgelegd.
 
Mw. Barry kwam door 35 messteken om het leven. De man probeerde de moord te laten voordoen als een overval. “Niets van waar”, zegt de Advocaat-generaal (AG) van het Openbaar Ministerie (OM). Hij heeft reeds eerder getracht zijn vrouw om te laten maken. Hiervoor heeft hij een derde in de arm genomen. Zijn plan mislukte echter. Bewijs hiervoor werd geleverd in de laptop van Arthur Hogestegeren diens telefoontoestel.
 
Volgens de AG is er voldoende bewijs geleverd vandaag in de rechtbank waaruit blijkt dat Arthur Hogesteger de dader is geweest. Onder andere dat op het plaats delict bloedsporen zijn gevonden van Hogesteger. Hij raakte, volgens de AG, namelijk ook gewond tijdens de aanval op zijn vrouw.
 
Over drie weken doet het Hof uitspraak in deze zaak.
 
 
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.