Requisitoir zaak "Strobloem" Bonaire

KRALENDIJK - Vanmorgen diende in de rechtszaal van Kralendijk de zaak Requisitoir zaak "Strobloem",
 
Het betreft de zaak van de Directeur van het Kadaster van Bonaire. Hij wordt door het Openbaar Ministerie BES verdacht van drie strafbare feiten: diefstal, valsheid in geschrifte en verduistering.
 
In deze zaak is door de Officier van Justitie BES een gevangenisstraf van 9 maanden geëis,  waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar en een werkstraf van 240 uur.
 
 

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.