Bundel rechtspraak bestuurdersaansprakelijkheid Nederlands Caribisch rechtspersonenrecht verschenen

WILLEMSTAD - Onlangs is een unieke bundel rechtspraak bestuurdersaansprakelijkheid Nederlands Caribisch rechtspersonenrecht verschenen, samengesteld en van commentaar voorzien door advocaat Karel Frielink.
 
De rechtspraakbundel bevat rechtspraak inzake bestuurdersaansprakelijkheid. Naast bekende uitspraken van de Hoge Raad is er ook ruim aandacht voor (niet eerder gepubliceerde) rechterlijke uitspraken uit de Caribische delen van het Koninkrijk. De uitspraken zijn door Frielink van commentaar voorzien. Bovendien bevat het boek tal van voetnoten met verwijzingen naar literatuur en andere rechtspraak.
 
De bundel is in de eerste plaats samengesteld voor rechtenstudenten en praktijkjuristen in de Caribische delen van het Koninkrijk. De bundel voorziet in een behoefte. De bundel is echter ook interessant voor studenten, praktijkjuristen en rechtswetenschappers in Nederland. Dat komt omdat de normen waaraan rechters bestuurlijk handelen en nalaten toetsen binnen het Koninkrijk materieel gelijk zijn.
 
Karel Frielink is advocaat en partner bij BZSE Advocaten op Curaçao. Hij heeft zich gespecialiseerd in het ondernemings- en effectenrecht. Hij heeft als gastdocent enkele jaren internationaal privaatrecht (2000 – 2002) en ondernemingsrecht (2008 -2011)
gedoceerd aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen. Sinds 2016 is hij gastdocent Verdiepend ondernemingsrecht aan de University of Curaçao. Frielink is annotator financieel recht bij en lid van de kernredactie van ‘Jurisprudentie Onderneming & Recht’ (JOR), lid van de redactie van ‘Tijdschrift Financieel recht in de Praktijk’ (FRP) en lid van de redactie van het ‘Caribisch juristenblad’ (Cjb).
 
Eerder verscheen van zijn hand de monografie 'Kort begrip van het Nederlands Caribisch Rechtspersonenrecht' (Deventer: Wolters Kluwer 2017, 370 p.) Ten slotte schrijft hij over uiteenlopende onderwerpen op Karel’s Legal Blog (www.curacao-law.com). Daar is ook een overzicht van al zijn wetenschappelijke publicaties te vinden (www.curacao-law.com/wetenschappelijke-publicaties/) alsmede van zijn lezingen en presentaties (http://www.curacao-law.com/presentaties-karel-dutch/).

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.