Global Entrepreneurship Week Curaçao 2017 succesvol geopend

WILLEMSTAD – De jaarlijkse Global Entrepreneurship Week (GEW) is dit jaar wederom succesvol geopend op maandag 13 november 2017.
 
Dit keer vond het evenement plaats in het Amazia restaurant en werd gesponsored door het Ministerie van Economische Ontwikkeling.
 
De week, die tevens op Bonaire simultaan wordt georganiseerd, valt onder stichting “Negoshi Pikiña” (FnP). Het is een internationaal initiatief dat jaarlijks in meer dan 170 landen wordt georganiseerd.
 
De aftrap van de Openingceremonie werd gedaan door mevrouw Elgenia Pieternella, voorzitter van FnP. Zij bracht mede de groei van de jeugdprojecten in scholen naar voren, als ook het feit dat de GEW dit jaar voor de derde achtereenvolgende keer op Curaçao wordt georganiseerd. Het doel van de GEW is om entrepreneurship op Curaçao te blijven stimuleren, zowel onder de jongeren, huidige entrepreneurs en ook mensen die hun eigen onderneming willen beginnen.
 
Vervolgens sprak Minister Steven Martina, die drie essentiële punten aanhaalde voor elke entrepreneur. “Embrace change” en weet om te gaan met de intuïtieve weerstandsdrang tegen verandering. “Connectivity” is een tweede punt dat essentieel is voor de entrepreneur van vandaag om zo in contact te blijven met de vele ontwikkelingen op verschillende gebieden.
Als laatste had Minister Martina het over “Risks” die de entrepreneur moet durven te nemen om succesvol te zijn.
 
De internationale gast was de heer Dave Meltzer uit Amerika, door het tijdschrift ENTREPRENEUR aangemerkt in 2017 als top 5 spreker. Dhr Meltzer die op zondagavond laat op Curaçao aankwam, merkte direct op dat het eiland vol potentie zit, en dat het de
uitdaging is om dit aan te boren. Hij sprak mede over zijn opvoeding in een arm gezin van zes kinderen met een alleenstaande moeder. Dat hij uiteindelijk zijn talent had gevonden, waarbij hij enorm veel waarde hecht aan het gebruik van de twee woorden “Thank You”; bij het slapen gaan en bij het opstaan. Hij ziet zichzelf als een kapitalist, maar wel om terug te geven en om mensen te helpen. Belangrijk hierbij is om het verschil te weten tussen een innovator, die ideeën ter wereld brengt, en een entrepreneur die ideeën weet te commercialiseren.
 
De aftrap van de Global Entrepreneurship Week (GEW) had een grote opkomst van genodigden. De rest van de week wordt vervolgd met workshops voor entrepreneurs op dinsdag en woensdag in ‘The Cinemas’ (14 nov) en ‘The Movies’ (15 nov). Op dinsdag 14 november is er tevens een fundraising lunch, met de heer David Meltzer als spreker.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.