Verkoper wint ook in hoger beroep: koper moet onroerend goed afnemen en betalen

Zoals eerder bericht had het Gerecht in Eerste Aanleg van Curacao op 24 november 2009 op mijn verzoek in kort geding een koper veroordeeld om een onroerend goed af te nemen en de koopprijs van bijna een miljoen Nederlands Antilliaanse guldens te betalen.

De koper heeft tegen deze uitspraak hoger beroep ingesteld. Het hoger beroep van de koper is op 7 december 2010 afgewezen door het Gerechtshof )zie hier het vonnis).

Ook het Hof oordeelde dat het op basis van alle per email gemaakte afspraken vaststaat dat er een koop overeenkomst tot stand is gekomen ten aanzien van het onroerend goed. Het koopobject en de genoemde koopprijs waren duidelijk. Er was geen exacte leveringsdatum afgesproken. De koper kon zich dus niet op de latere oplevering beroepen om af te zien van de koop.

Een schriftelijk ondertekend contract, is bovendien niet een voorwaarde voor het ontstaan van een overeenkomst tot koop van een onroerende zaak, zo oordeelde ook het Hof terecht in deze Curacaosche rechtszaak. Dit is overigens volgens het Nederlandse recht wel een voorwaarde in geval van een particuliere koper.

De koper moet derhalve ook in hoger beroep van het Hof meewerken aan de levering aan hem van de onroerende zaak tegen gelijktijdige betaling aan mijn cliënte van de koopsom van bijna een miljoen Nederlands Antilliaanse guldens.

Ook in deze rechtszaak blijkt weer dat het van groot belang is alle afspraken schriftelijk en op juiste wijze vast te leggen om conflicten te voorkomen! Dit is uiteraard essentieel voor zowel Curacao als Nederland.

Source: Corporate Law B.V.

9 December 2010

Lawyers say the government's appeal in dump case is incomprehensible

PHILIPSBURG--There is still unlawful nuisance and the odour at the sanitary landfill must be removed. The Country St. Maarten considers itself committed to the Fire Suppression Plan but does not want to commit itself to a specific date.

Juriste Ivy Moll krijgt lintje voor haar vrijwilligerswerk in Amersfoort

LEIDEN - Juriste Ivy Frances Moll is zaterdag in Amersfoort benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Lucas Bolsius.

Aruba, Bonaire and Curacao will require Venezuelans to obtain visa to visit

DUTCH CARIBBEAN - The Dutch Caribbean islands Aruba, Bonaire and Curacao will require Venezuelans to obtain a visa to visit. This was stated by the government on Wednesday, adding to the nations that have tightened entry restrictions on the crisis-hit country because of mass emigration.