The journey is the destination

woensdag 14 januari 2015 door Lotte Dunnink
 
“Wanderlust: a very strong and irresistible impulse or desire to travel the World”. Door reizigers ook wel de travel bug genoemd en ja, die had ik al op jonge leeftijd te pakken.
 
De wereld met mijn eigen ogen bewonderen, nieuwe dingen uitproberen, ‘andere’ mensen leren kennen, fantastische plekken bezoeken en voor mij onbekende culturen ontdekken, daar droom ik al heel mijn leven van. Eén nadeel heeft al dat reizen echter wel, die travel bug is na ieder avontuur steeds sterker aanwezig. Maar of dit nou echt een nadeel is, dat is maar net hoe je het bekijkt.
 
Anderhalf jaar geleden ging ik een groter avontuur aan, dat slechts uit een arbeidsovereenkomst en een one-way ticket naar Bonaire bestond. In plaats van veel te snel weer in het vliegtuig naar huis te moeten stappen, mocht ik nu blijven. Top!! Bonaire was vooral een ‘bestemming onbekend’. Mijn nieuwe collega’s had ik slechts tijdens een videoconferentie ontmoet en wonen en werken op Bonaire kende ik alleen van andermans verhalen. De sprong in het diepe is echter wederom uitstekend bevallen.
 
Bonaire is maar klein, en een huis, nieuwe vrienden, een auto en een prima gym waren daardoor snel in the pocket. Vanzelfsprekend kwam ik op kantoor Bonaire in een relatief klein team terecht, waardoor ik me snel thuis voelde. Curaçao, dat ik in mijn tweede maand bezocht om de kantoorgenoten daar en de andere nieuwe advocaatstagiairs van St. Maarten, Aruba en Curaçao te leren kennen, is een hele andere wereld. Een druk bezet kantoor, met een uiteenlopend spectrum van verschillende mensen. En alhoewel de kennismakingsmaand verschillende lunches, borrels en feestjes kende, werden  mijn medeavonturiers en ik ondergedompeld in de wereld die advocatuur heet, met de hectiek die – zo blijkt inmiddels – regelmatig de revue passeert op een advocatenkantoor.
 
Een heftige maand waarin veel op me af kwam. Ieder eiland en ieder kantoor zou andere lessen en andere ervaringen met zich meebrengen, realiseerde ik me in het vliegtuig naar huis. “And then I realized adventures are the best way to learn”. Aldus besloot ik mijn eerste Caribische Kerst & Nieuwjaar op Sint Maarten door te brengen, met mensen die ik slechts van telefoongesprekken kende. Toch werd ik op Sint Maarten met open armen ontvangen en werd ik verplicht om mee te doen met alle feestelijke activiteiten die op het programma stonden. Ik had de gelegenheid om een betere relatie op te bouwen met mijn collega’s daar en zonder dat ik vakantiedagen op hoefde nemen zag ik toch maar mooi weer een ander eiland.
 
Voor 2015 staat ook een week vanaf Aruba werken op de planning, misschien wel tijdens het Arubaanse Carnaval. Dan heb ik het volledige kwartet van onze vier Nederlands-Caribische vestigingen bezocht en heb ik de eilanden ieder op een eigen manier leren kennen. Maar in deze regio, met Zuid- en Midden-Amerika en de andere Caribische eilanden om de hoek, valt er nog zoveel avontuur te beleven. En zelfs op mijn thuishaven Bonaire ben ik nog lang niet uitgekeken, want daar is dit jaar ook een onderwaterwereld voor mij open gegaan.
 
Met alweer nieuwe plannen voor het komende jaar, heeft mijn avontuur naar ‘bestemming onbekend’ nog altijd een open einde. Gelukkig maar, want had ik daar niet al heel mijn leven van gedroomd?
 
Lotte Dunnink studeerde aan de Universiteit van Tilburg, waar ze afstudeerde in Internationaal Publiekrecht: Mensenrechten en in Staats- en Bestuursrecht. Na haar studie liep Lotte stage bij Van der Feltz Advocaten in Den Haag. Ze was zeer actief binnen de sportwereld te Amsterdam en werkte als vrijwilliger met vluchtelingen. In 2013 startte ze als advocaat-stagiair bij VanEps Kunneman VanDoorne.
 
Mr. Online

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.