De aanslagen vastgoedbelasting zijn onderweg

In januari 2013 werden de aanslagen vastgoedbelasting verzonden. Op de aanslag vastgoedbelasting staat vermeld wat u aan vastgoedbelasting verschuldigd bent. Omdat de aanslag 2011 tegelijk met de aanslag 2012 wordt opgelegd, heeft de Staatssecretaris het effectief tarief vastgesteld op 0.6% voor de jaren 2011 en 2012.

Vastgoedbelasting is bedoeld voor o.a. eigenaren van een tweede woning op Bonaire, Saba of Sint Eustatius en voor niet-natuurlijke personen (lichamen) die onroerend goed bezitten.

Indien u een eigen woning heeft en daar ook in woont of een woning huurt, betaalt u geen vastgoedbelasting. Hebt u wel een tweede woning dan is er een belastingvrije voet van USD 50.000 toepassing. Hierdoor kan het voorkomen dat u een aanslag van USD 0.00 ontvangt, de waarde van uw onroerend goed is dan minder of gelijk aan USD 50.000.
 
In de vastgoedbelasting zijn enkele vrijstellingen opgenomen, zoals o.a. ‘dormant property’, (braakliggende grond) als de eigenaar inwoner is van Caribisch Nederland, of een onroerende zaak die onderdeel uitmaakt van het ondernemingsvermogen van een eenmanszaak, bedrijfsmatig geëxploiteerde cultuurgrond voor land- en bosbouw en natuurterreinen.
 
Indien u van mening bent dat u ten onterechte een aanslag hebt ontvangen omdat u voor een vrijstelling in aanmerking komt, neemt u dan contact op met het Belastingkantoor via telefoonnummer 715-8585.
 
Meer informatie over de vastgoedbelasting is te vinden op de website: www.belastingdienst-cn.nl, of u kunt de vastgoedbelasting folder halen bij de Belastingdienst

Curacao Immigration card goes fully digital

WILLEMSTAD – The Curaçao Tourist Board (CTB) is collaborating with the Government of Curaçao and Curaçao International Airport to switch fully to an online immigration card in a continuing effort to simplify travel to Curaçao.

Motion to transfer management law enforcement to The Hague

THE HAGUE–Separating management of and authority for of law enforcement in St. Maarten, and seeing if the Netherlands could take over this task for a period of five years to strengthen this sector, was the essence of a motion filed by Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Chris van Dam of the Christian Democratic Party CDA during the handling of the draft 2020 budget for Kingdom Relations in the Second Chamber last week Thursday.

Balie vestiging CuraƧao weer normaal geopend

WILLEMSTAD - De balie (Front Office) van de vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is vandaag weer op de normale tijden bereikbaar. De administratie afdeling (Back Office) is vanaf 13:00 uur weer beschikbaar.