Uiterlijk juni plan tegen internationale belastingontwijking

NETHERLANDS - Het kabinet moet voor juli van dit jaar met een plan komen om internationale bedrijven tegen te gaan die zich louter in Nederland vestigen met als doel om hun geld door te sluizen en zo weinig belasting te betalen.

 
Een Kamermeerderheid bestaande uit een aantal oppositiepartijen en de PvdA stemde dinsdag voor deze motie van Kamerlid Klaver (GroenLinks). In de motie stonden letterlijke citaten van PvdA-leider Samsom uit het televisieprogramma College Tour. Samsom zei daar onder andere: 'Ik vind het een slecht idee dat Nederland een belastingparadijs is; dat we te weinig belasting heffen op bedrijven die hier niks doen, maar alleen maar hun geld langssluizen.' In de motie van GroenLinks is een deadline voor de regering gesteld op juni van dit jaar.
 
Ook een motie van de PVV haalde een meerderheid. Daarin wordt het kabinet gevraagd bij de internationale aanpak van ''onwenselijke belastingontwijking'' de Nederlandse ''fiscale infrastructuur als uitgangspunt te hanteren''.
Ondanks dat Nederland geen 0-procentstarief hanteert in de winstbelasting voor bedrijven en geen bankgeheim heeft, is Nederland voor bedrijven aantrekkelijk vanwege een netwerk van belastingverdragen, een deelnemingsvrijstelling en een 'betrouwbare Belastingdienst', aldus de PVV-motie. En die 'infrastructuur' moet vooral zo blijven, aldus de PVV.

Lawyers say the government's appeal in dump case is incomprehensible

PHILIPSBURG--There is still unlawful nuisance and the odour at the sanitary landfill must be removed. The Country St. Maarten considers itself committed to the Fire Suppression Plan but does not want to commit itself to a specific date.

Juriste Ivy Moll krijgt lintje voor haar vrijwilligerswerk in Amersfoort

LEIDEN - Juriste Ivy Frances Moll is zaterdag in Amersfoort benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Lucas Bolsius.

Aruba, Bonaire and Curacao will require Venezuelans to obtain visa to visit

DUTCH CARIBBEAN - The Dutch Caribbean islands Aruba, Bonaire and Curacao will require Venezuelans to obtain a visa to visit. This was stated by the government on Wednesday, adding to the nations that have tightened entry restrictions on the crisis-hit country because of mass emigration.