Uiterlijk juni plan tegen internationale belastingontwijking

NETHERLANDS - Het kabinet moet voor juli van dit jaar met een plan komen om internationale bedrijven tegen te gaan die zich louter in Nederland vestigen met als doel om hun geld door te sluizen en zo weinig belasting te betalen.

 
Een Kamermeerderheid bestaande uit een aantal oppositiepartijen en de PvdA stemde dinsdag voor deze motie van Kamerlid Klaver (GroenLinks). In de motie stonden letterlijke citaten van PvdA-leider Samsom uit het televisieprogramma College Tour. Samsom zei daar onder andere: 'Ik vind het een slecht idee dat Nederland een belastingparadijs is; dat we te weinig belasting heffen op bedrijven die hier niks doen, maar alleen maar hun geld langssluizen.' In de motie van GroenLinks is een deadline voor de regering gesteld op juni van dit jaar.
 
Ook een motie van de PVV haalde een meerderheid. Daarin wordt het kabinet gevraagd bij de internationale aanpak van ''onwenselijke belastingontwijking'' de Nederlandse ''fiscale infrastructuur als uitgangspunt te hanteren''.
Ondanks dat Nederland geen 0-procentstarief hanteert in de winstbelasting voor bedrijven en geen bankgeheim heeft, is Nederland voor bedrijven aantrekkelijk vanwege een netwerk van belastingverdragen, een deelnemingsvrijstelling en een 'betrouwbare Belastingdienst', aldus de PVV-motie. En die 'infrastructuur' moet vooral zo blijven, aldus de PVV.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.