Curaçao desk stap om Curaçao van zwarte lijst af te krijgen

WILLEMSTAD — De opening van de zogenoemde ‘Curaçao desk’ in São Paulo kan helpen om Curaçao uiteindelijk van de Braziliaanse fiscale zwarte lijst af te krijgen, aldus minister Steven Martina (Pais) van Economische Ontwikkeling tijdens persconferentie van de ministerraad afgelopen woensdag.
 
“Het feit dat wij nu een Curaçao desk hebben, een soort kamer van koophandel in Brazilië, zal behoorlijk bijdragen aan het wegwerken van Curaçao van de black list waar we nu op staan in Brazilië.
Door een structuur te hebben in Brazilië tonen wij als land aan dat wij serieus zijn in onze intenties, dat wij gaan voor duurzaamheid, dat wij investeren in het opbouwen van een goede relatie met Brazilië, dus ik zie dit als een bijzonder positieve stap in het bewijzen dat we op de goede weg zijn, en ik heb er vertrouwen in dat als we op de ingeslagen weg doorgaan we op enig moment verwijderd worden van de black list.
Het is een proces, en dit is een belangrijke stap in dat proces.”
 
De minister was begin deze week in São Paulo bij de officiële opening van de Curaçao desk. Ook sprak hij er met een aantal ‘captains of industry’ en gaf hij in samenwerking met Billy Jonckheer van de Kamer van Koophandel (KvK) en Ghatim Kabbara van de Curaçao Tourist Board (CTB) een presentatie over de toeristische en logistieke mogelijkheden van Curaçao. Tijdens de persconferentie liet de minister ook twee Braziliaanse tijdschriften zien, waarin aandacht wordt besteed aan Curaçao.
 
Dit jaar zal Curaçao ook gastheer zijn van de Latin America Prestigious Marketing Award.
 
Brazilië heeft Curaçao nog altijd op de fiscale zwarte lijst staan van landen die als belastingparadijzen worden beschouwd.
De vorige minister van Economische Ontwikkeling, Abdul Nasser El Hakim (MFK) bracht tijdens zijn bewindsperiode ook al een aantal bezoeken aan Brazilië met het doel om Curaçao van deze lijst af te halen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.