Invorderaars SVB naar Ontvanger

WILLEMSTAD — De Sociale Verzekeringsbank van Curaçao (SVB) heeft onlangs enkele medewerkers aan de Ontvanger beschikbaar gesteld. 
 
“Het gaat hierbij om zes invorderaars en vier deurwaarders. Deze samenwerking is officieel per 1 januari 2016 van start gegaan en is voor onbepaalde tijd”, verklaart Alfonso Trona, directeur van de Ontvanger.
 
De SVB en de Ontvanger hebben al langere tijd een samenwerkingsverband: “Zo stellen wij ook enkele medewerkers beschikbaar aan de SVB”, aldus Trona.
 
Volgens de directeur is de reden van de beschikbaarstelling niet een gebrek aan personeel. Hij spreekt van het uitbreiden van het protocol: “De SVB en de Ontvanger hebben deze stap genomen zodat de invordering gecentraliseerd kan worden.” Hij noemt als voorbeeld dat wanneer iemand bij de Ontvanger een schuld heeft, men meteen ook bij de SVB controleert of dat daar ook het geval is. De partijen kunnen dan collectief in plaats van afzonderlijk invorderen. “Ontvanger en SVB kunnen dan integraal en meer efficiënt gaan samenwerken”, aldus Trona.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.