Nieuwe Belastingregeling Nederland – Sint Maarten in Staatsblad

De goedkeuringswet Belastingregeling Nederland en Sint Maarten is in het Staatsblad gepubliceerd en treedt op 1 maart 2016 in werking.
 
De bepalingen ervan vinden toepassing voor belastingjaren en belastingtijdvakken die aanvangen of, in geval van aan de bronheffingen, voor betalingen die zijn gedaan op of na 1 januari 2017.
 
De Belastingregeling voor het Koninkrijk (BRK) wordt in de verhouding tussen Nederland en Sint Maarten vervangen door de nieuwe belastingregeling. Het vertrekpunt voor de nieuwe regeling is het OESO-modelverdrag.
 
Verder stemt de regeling overeen met de tussen Curaçao en Nederland overeengekomen regeling (V-N 2015/52.10). Een belangrijk onderwerp is de uitwisseling van informatie.
 
De regeling bevat bepalingen ter vermijding van dubbele belasting en tegen het ontgaan van belasting.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.