Uniforme winstbelastingregels in de EU

Het Europees Parlement stemt in met een rigoureuze herziening van het belastingsysteem voor multinationals
Een gezamenlijke grondslag voor de winstbelasting moet een einde maken aan belastingontwijking door grote ondernemingen.
In de gezamenlijke grondslag voor de vennootschapsbelasting wordt voor alle EU-landen vastgelegd waarover bedrijven precies belasting moeten betalen en wat ze kunnen aftrekken. De Europese Commissie heeft voorgesteld de regels vooralsnog alleen te laten gelden voor bedrijven met een omzet van meer dan € 750 miljoen.
 
Als volgende stap wilde de commissie de verschillende tarieven in de EU binnen een bandbreedte brengen. Dat voorstel strandde. Voor beslissingen over belastingen is unanimiteit nodig. Eind 2016 diende EU-commissaris Pierre Moscovici een herziene versie waarin de tarieven buiten beschouwing worden gelaten. Die heeft het parlement nu op onderdelen aangescherpt. Het plan pakt ook internetbedrijven aan. Zij hebben in veel EU-landen klanten, maar betalen daar nu geen winstbelasting als ze er niet gevestigd zijn. De Europese Commissie en de lidstaten moeten nog instemmen met het plan.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.