Minister Jesus-Leito vraagt Nederlandse regering om technische bijstand voor audits

DEN HAAG – De Curaçaose minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Zita Jesus-Leito heeft tijdens het werkbezoek dat zij op dit moment aan Nederland brengt met de Nederlandse regering afspraken gemaakt over technische bijstand om twee zware audits voor te bereiden waaraan het gehele Koninkrijk wordt onderworpen.
 
Het gaat hierbij om een audit van de luchtvaartsector volgend jaar, in 2021 gevolgd door een audit van de maritieme sector. De audits – de een uitgevoerd door de International Civil Aviation Organization (ICAO), de ander door de International Maritime Organization (IMO) – leveren de vier landen van het Koninkrijk bergen voorbereidingswerk op. Nederland heeft positief gereageerd op het verzoek van Curaçao om assistentie van specialisten.
 
Jesus-Leito heeft in de eerste dagen van het bezoek tevens overleg gevoerd met uitvoerende instanties zoals de Inspectie voor de Leefomgeving en Transport en Rijkswaterstaat. Ook heeft ze gesproken met de Onderzoeksraad voor Veiligheid en heeft ze een bezoek gebracht aan het Scheepvaart- en Transport College in Rotterdam waar enkele tientallen Curaçaose studenten een maritieme opleiding volgen. De minister rondt haar werkbezoek dinsdag af.
 
Curacao Nieuws
 
Foto Caïnva Isenia

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.