Agent verantwoordelijk voor verkeersdode langer vast

WILLEMSTAD — De rechter-commissaris (RC) heeft gisterochtend de bewaring van de 51-jarige politieagent A.M. bevolen. De man blijft dus langer – nog acht dagen – vastzitten.
 
M. is verantwoordelijk voor het fatale ongeval bij de kruising Weg naar Welgelegen / Roosendaalweg op 26 april, waarbij de 23-jarige man Harrison Janga om het leven kwam. Uit het preliminair onderzoek van de politie op de bewuste dag is gebleken dat M. op de Weg naar Welgelegen richting de Van Eyck van Voorthuizenweg reed, toen hij zonder voorrang te verlenen links afsloeg om de Roosendaalweg in te rijden. De later overleden scooterrijder, die richting Marchena reed, kon het ongeluk niet meer voorkomen en botste tegen de auto. Janga liep hierdoor ernstige verwondingen op aan zijn nek en bezweek hieraan vrijwel direct.
 
De agent werd vervolgens aangehouden door zijn collega’s en zit dus sindsdien vast. Zijn aanhouding werd vorige week door een RC getoetst en goed bevonden, waarna de officier de verlenging van zijn inverzekeringstelling heeft bevolen, oftewel zijn hechtenis met acht dagen heeft verlengd. De man moest gisteren wederom voor de RC verschijnen die van oordeel is dat er genoeg redenen zijn om zijn hechtenis te verlengen.
 
De advocaat van de man diende een verzoek in conform artikel 91 van het Wetboek van Strafvordering, voor zijn onmiddellijke invrijheidsstelling. Volgens welingelichte bronnen haalde de advocaat het hele proces tegen Nelson dos Santos aan, die verantwoordelijk is voor de dood van drie joggers in augustus 2013. De RC zag desondanks geen reden om het verzoek van de advocaat toe te wijzen.
 
Janga wordt aanstaande zaterdag begraven bij Willibrordus.
 
Amigoe
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.