Hof wijst derde herzieningsverzoek Frailon Pieter af

WILLEMSTAD – Het Hof heeft op 7 maart 2017 het derde herzieningsverzoek van Frailon Pieter afgewezen.
 
Het verzoek richtte zich tegen zijn veroordeling tot 24 jaar gevangenisstraf voor de moord op Albertico Martha op 9 oktober 2006.
 
In de nacht van 8 op 9 oktober 2006 werd op Curaçao Tico Martha vermoord bij een snèk in Dein. Kort na de moord werd Frailon Pieter aangehouden als verdachte, omdat er drie getuigen een belastende verklaring hadden afgelegd.
 
In 2010 werd Pieter, na terugverwijzing door de Hoge Raad, door het Gemeenschappelijk Hof veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf voor moord. Van deze 24 jaar heeft hij nu 10 jaar gezeten. Frailon Pieter heeft altijd ontkend de dader van de moord te zijn.
 
Advocaat Gert-Jan Knoops diende het herzieiingsverzoek namens zijn client in.
 
Het hof achtte ook in deze derde herzieningsprocedure de door de veroordeelde aangedragen gegevens van onvoldoende gewicht om een herziening te rechtvaardigen.
 
 
Related article:
 
 
 

UoC-studenten op uitwisseling en stage naar Europa

WILLLEMSTAD - In de afgelopen weken zijn een aantal studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen, de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Technische Wetenschappen vertrokken naar Europa voor een stage of semesteruitwisseling aan de apartneruniversiteiten van de UoC.

Raad van Ministers op bezoek bij Gouverneur

WILLEMSTAD – Elke vier maanden nodigt de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, de Raad van Ministers uit voor een werklunch.

First Management Agreement Aruba signed

ORANJESTAD - A scoop on Aruba, where the Minister of Spatial Development, Infrastructure and the Environment Otmar Oduber and Fundacion Parke Nacional Aruba signed a management agreement for the first time on August 26.