Uitspraak in zaak tegen Booi en Elhage 13 september

KRALENDIJK — Ramonsito Booi en Burney El Hage moeten tot 13 september wachten op de uitspraak van het Hof of het onderzoek in de corruptiezaak tegen hen wordt stopgezet of door mag gaan.

Na bijna drie uur lang in een besloten zitting de partijen te hebben aangehoord, heeft het Hof van Justitie de datum van de uitspraak bepaald op 13 september. Hoewel Booi en El Hage een relaxte indruk maakten na afloop van de behandeling hebben zij ervoor gekozen om niet zelf een verklaring af te leggen, maar dit over te laten aan hun verdediger.

Fundashon Bon Gobernashon (FBG) heeft van de mogelijkheid die de wet biedt gebruikgemaakt om in verzet te komen tegen de beslissing van de rechter-commissaris om het OM op te dragen het onderzoek tegen Booi en El Hage in de zogeheten Zambezi-zaak stop te zetten.

Fundashon Bon Gobernashon acht de rechtercommissaris niet bevoegd om zo’n besluit te nemen en stelt dat dat de bevoegdheid is van de rechter.

Het verzoek van Fundashon Bon Gobernashon is vandaag door het Hof van Justitie behandeld.
Volgens advocaat Gelmer Pieter, die Ramonsito Booi en Burney El Hage verdedigt, heeft het Hof de tijd genomen om beide partijen aan te horen.
 
“Wij hebben ons goed voorbereid en hebben de rechters erop gewezen dat het in deze zaak niet draait om goed bestuur, maar dat de bezwaren van Fundashon Bon Gobernashon zuiver een politiek doel dienen. Daarom moet de vordering van FBG worden afgewezen. FBG heeft er geen belang bij om mijn cliënten te blijven lastig vallen op de manier die al drie jaar lang aan de gang is.”
 
De raadsman is ervan overtuigd dat het Hof nu een definitief eind maakt aan deze hele affaire. Dat is ook duidelijk naar voren gekomen aan het begin van de behandeling. Pieter: “Wij zijn er zeker van en dat hebben wij vanaf het begin steeds herhaald, dat onze cliënten integere personen zijn die zich voor het land hebben ingezet en die nu op onheuse wijze worden bejegend door politieke opponenten.”
 
Over de behandeling zelf zegt Pieter dat het een herhaling was van hetgeen al vanaf het begin naar voren is gebracht en reeds bekend is. Er is dus niets nieuws ingebracht. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat het Hof nu een definitief oordeel gaat vellen”, aldus Gelmer Pieter.

 Gelmer Pieter is an attorney at law firm Pieter & Wilsoe Lawyers.

related article:

- Corruptieschandaal Bonaire

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.