Tierra del Sol krijgt opnieuw uitstel van betaling

ORANJESTAD — Tierra del Sol Real Estate (TDSRE) en Tierra del Sol Golf Course (TDSGC) hebben vandaag van de rechter uitstel van betaling gekregen. “Het is niet de gemakkelijkste, maar wel de beste weg voor het golfresort Tierra del Sol om in bedrijf te blijven en de mogelijke nieuwe kopers gelegenheid te geven hun turnaround plan uit te voeren.”
 
Dat laat het bedrijf via een persbericht weten. Tijdens de behandeling van de aanvraag tot faillissement van het resort in Malmok vandaag werd hun verzoek tot surseance van betaling gehonoreerd. “Naar verwachting is dit het beste voor eigenaren van woningen op het golfterrein, werknemers, dienstverleners, bezoekers en andere betrokken partijen.”
 
Zoals bekend heeft Tierra del Sol, sinds het begin van het bedrijf in 1995, een lange geschiedenis van financiële moeilijkheden gehad, waaronder twee veilingen. In september van dit jaar vroegen Douglas en Brenda Tollett en Robert Quintal faillissement aan wegens een openstaande schuld van bijna 3 ton florin. De vordering heeft te maken met de koop van timeshare-appartementen in het complex Anabui op het Tierra del Sol-terrein. De schuldeisers kochten in 2009 voor het bedrag van elk 149.900 dollar een zogeheten club interest (timeshare). De helft van dit bedrag werd vooruitbetaald. Levering kon echter nooit plaatsvinden, onder meer vanwege problemen bij de splitsingsakte.
 
Moederbedrijf Van der Valk Caribbean stond garant voor terugbetaling, maar hield zich niet aan de afspraak. Eind september kreeg het bedrijf al uitstel van betaling. De rechter besloot de behandeling van het faillissement vier weken uit te stellen om het bedrijf de kans te geven alsnog te betalen. Vandaag verliep die termijn, maar de rechter heeft dus opnieuw het bedrijf de kans gegeven om orde op zaken te stellen. De advocaat van de schuldeisers was niet direct beschikbaar voor een reactie.
 
De mogelijke koper van Tierra del Sol is FMV Holding Company. Hierin zitten volgens Tierra del Sol doorgewinterde zakenmensen en investeerders. “Zij hebben zowel ervaring op de nationale als op de internationale vastgoedmarkt, maar ook met acquisities, klanten en personeel en financiën”, aldus het bedrijf. In maart van dit jaar namen Edward Friedman en Michael Mattalo het management van Tierra del Sol over van eigenaren Van den Nieuwenhuyzen/Van der Valk. Deze Friedman zou het resort op termijn willen overnemen.
 
Related article:

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.