Behandeling dubbele moordzaak Bonaire in februari

WILLEMSTAD – De inhoudelijke behandeling van de dubbele moordzaak Country Garden begint op 3 februari volgend jaar. De rechtbank heeft er vier dagen voor uitgetrokken. In totaal zitten zeven verdachten vast in deze moordzaak.
Dat meldt Caribisch Netwerk.
 
Tijdens de regiezitting kwam gisteren naar voren dat in de tussentijd twee belangrijke onderzoeken moeten plaatsvinden. De Nederlandse Nationale politie gaat de telecommunicatie-gegevens opnieuw bekijken.
 
Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) onderzoekt de camerabeelden. Indien nodig wordt dit onderzoek ook uitbesteed aan specialisten in Nederland. Volgens hoofdofficier van Justitie Henry Hambeukers worden beide onderzoeken tegen het licht gehouden van de verklaringen van de laatst aangehouden verdachte Lisandro Martijn.
 
Hambeukers is tevreden met de extra gekregen ruimte om vooral de verklaringen van Martijn te onderzoeken. Martijn is totaal twaalf keer gehoord en heeft verschillende lezingen gegeven van wat er in de nacht van 24 op 25 januari is gebeurd. De twee slachtoffers de Curaçaose Francis Lourens en Thursten Scholts werden toen vermoord. Martijn die eerder is gehoord als getuige, heeft verklaard dat hij en een andere verdachten betrokken waren bij de dubbele moord.
 
Hambeukers: “We moeten te weten komen wat we van zijn verklaringen kunnen geloven. Wat weet hij wel, hoe weet hij dat en wat betekent het voor het onderzoek. We denken dat de diepgaande onderzoeken kunnen aangeven wat niet klopt uit de afgelegde verklaringen.”
 
Verdachte Rayan Frans wordt in Almere vastgehouden. Tijdens de zitting gaf hij aan niet in Nederland te willen zijn. Hij wil geen bescherming en voelt zich juist in Nederland onveilig. Frans betreurt het dat hij door de afstand geen goed contact heeft met zijn advocaat Roy Gonet.
 
Gonet betwijfelt op tijd klaar te zijn voor februari. Hij is recent naar Nederland afgereisd om met Frans te praten en moet vóór februari weer naar Nederland voor de voorbereiding van de zaak.
 
Related articles:

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.