Advocaat-generaal adviseert cassatieberoep Fonseca te verwerpen

WILLEMSTAD - Het cassatieberoep van van Burney ‘Nini’ Fonseca moet worden verworpen. Dat adviseert de advocaat-generaal in Nederland.
 
Vorig jaar juli werd Foseca veroordeeld voor zijn aandeel in de moord op Helmin Wiels. Hij zou de moordenaar hebben geregeld en onderhandeld hebben over het geldbedrag en kreeg in Hoger Beroep 26 jaar gevangenisstraf opgelegd, een jaar lang dan in eerste aanleg.
 
Fonseca wilde in cassatie gaan, maar gisteren volgde het advies aan de Hoge Raad om dit te verwerpen. Meestal worden dergelijke adviezen opgevolgd.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.