Meer vragen over vreemdelingenbeleid

WILLEMSTAD -De Orde van Advocaten Curacao wil naast opheldering van minister Elmer Wilsoe, ook opheldering van minister Hensley Koeiman, Minister van Sociale Ontwikkleing, Arbeid en Welzijn, over het huidige vreemdelingenbeleid. In een brief aan Koeiman van heden wordt de minister dringend opgeroepen om op heel korte termijn een drastische beleidswijziging door te voeren.

Minister Koeiman moet als minister van Arbeid binnen zes weken over een aanvraag voor een tewerkstellingsvergunning beslissen, zoals in artikel 5 lid 8 van de Landsverordening Arbeid Vreemdelingen is opgenomen. Volgens Karel Frielink, Deken van de Orde van Advocaten, zijn van diverse advocatenkantoren klachten binnengekomen bij de Orde van Advocaten Curaçao.

“Ik heb meerdere rechterlijke uitspraken ontvangen waaruit blijkt dat de minister in allerlei gevallen niet beslist op aanvragen en evenmin op bezwaarschriften.” In die zaken heeft het Gerecht Koeiman bevolen om binnen één maand op die aanvragen dan wel bezwaarschriften te beslissen. “Er is vastgesteld dat dit niet is gebeurd, ondanks bevelen van de rechter waaraan een dwangsom is verbonden. Zelfs herhaalde aanmaningen door de betrokken advocaten leiden niet tot resultaat.”

“Het heeft geen betoog nodig dat een weigering om uitvoering aan de wet te geven al niet acceptabel is”, aldus Frielink. “Het stelselmatig weigeren om rechterlijke bevelen op te volgen maakt het alleen maar erger. Ook deze mensen hebben er recht op dat de minister de wet naleeft, rechterlijke bevelen opvolgt en op een serieuze en verantwoorde manier met hun belangen en die van de werkgevers omgaat. Daarvan is op dit moment geen sprake.”

“De handelwijze van de minister leidt in allerlei gevallen tot schade”, aldus de advocaat. “De minister wordt dringend opgeroepen om op heel korte termijn een drastische beleidswijziging door te voeren.” Het is volgens Frielink aan de Staten van Curaçao of de Ombudsman om te beslissen of en welke actie zij op dit vlak nemen.

Lees hier de brief van de Orde van Advocaten Curacao aan de Minister van Sociale Ontwikkleing, Arbeid en Welzijn d.d. 25 mei 2012 inzake het vreemdelingenbeleid:

Brief OvA Curacao aan Minister Hensley Koeiman (Arbeid) 25 mei 2012_aanvragen tewerkstellingsvergunning

Related articles:

- Vragen over vreemdelingenbeleid

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.