Terry Hernandez heeft beroep ingesteld bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven te Nederland

WILLEMSTAD - Accountant Terry Hernandez heeft officieel beroep ingesteld bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) in Nederland.
Het betreft de tuchtrechtelijke maatregelen die de Accountantskamer hem heeft opgelegd op grond van klachten van Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy, Richard Lopez Ramirez, Agustin Diaz en Miguel Goede. Hernandez gaat tegen alle drie de uitspraken in beroep. Volgens klagers heeft Hernandez zich niet aan bepaalde procedures gehouden. Dat zijn de ‘cosmetics’ om de aandacht af te leiden van hetgeen conform de niet-bestreden rapporten van Hernandez werkelijk aan de hand is, stelt Hernandez in een persbericht.
 
Op grond van het rapport voor de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) heeft de Raad van Toezicht (RvT) besloten om oud-rector magnificus Miguel Goede op staande voet te ontslaan. Ook is tegen hem aangifte gedaan voor valsheid in geschrifte en verduistering in dienstbetrekking. Die aangifte is nog in behandeling. Hernandez bestrijdt de bevoegdheid van de Accountantskamer om over de klacht van de oud-rector magnificus te oordelen aangezien hij daarbij expliciet als Certified Fraud Examiner is opgetreden en niet als Registeraccountant.
 
De Accountantskamer acht zich echter bevoegd om over de klacht van Goede te oordelen. “De Wet op de Registeraccountants kan echter alleen maar regels bevatten aangaande het accountantsberoep en kan zich niet over andere beroepen met hun eigen tuchtrechtspraak uitstrekken”, aldus Hernandez. “Er zijn verschillende uitspraken van de Accountantskamer zelf die het vorenstaande bevestigen. Daarnaast heeft ook de Accountantskamer nagelaten om het volledige materiaal bij haar werkzaamheden te betrekken. Zo heeft de Accountantskamer de in totaal meer dan twee uur aan opgenomen interviews niet beluisterd. Hierdoor komt de Accountantskamer tot conclusies die nou juist in die opnames worden tegengesproken”, legt Hernandez uit.
 
Chonky de Lannoy is op zeventien gronden door de algemene vergadering van aandeelhouders ontslagen. Volgens Hernandez heeft de Accountantskamer op een aantal gebieden duidelijk de documentatie niet goed doorgenomen. Uit een rapport van Hernandez blijkt dat Richard Lopez en Agustin Diaz ten onrechte een totaalbedrag van 2,7 miljoen gulden aan de middelen van CPA hebben onttrokken. “Ook hier betreft de klacht ‘cosmetics’ om de aandacht van de kern van de zaak af te leiden”, aldus Hernandez.
 
De Accountantskamer is een gespecialiseerde rechtbank gevestigd in Zwolle. Hernandez kreeg een berisping en is voor negen maanden geschorst. Ex-directeuren van havenbedrijf CPA, Marcelino de Lannoy, Agustin Diaz en Richard Lopez Ramirez, en voormalig rector magnificus van de UNA, Miguel Goede, hadden vorig jaar drie afzonderlijke klachten ingediend tegen Hernandez.
 
Source: Amigoe
 
Read more: 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.