Premier houdt vast aan beschuldiging familie Croes

ORANJESTAD — Premier Mike Eman (AVP) gaat zijn uitspraak in de media over Eduardo Croes, broer van MEP-leider Evelyn Wever-Croes, rectificeren, maar zegt te blijven staan achter zijn aantijging dat de familie Croes werd bevoordeeld door de vorige regering.

De premier reageert hiermee op het vonnis, gisteren, in het kort geding dat Croes tegen hem had aangespannen wegens uitspraken in de media. Premier Eman heeft op 24 mei in diverse media onder meer verklaard dat Croes al een huurcontract van de regering op zak had voordat de eerste steen werd gelegd voor een kantoorpand in Tanki Flip. Het pleidooi van de premier tijdens het kort geding was dat zijn uitspraak satirisch bedoeld was. De rechter ging daar echter niet in mee. Eman moet binnen zeven dagen na het vonnis in dagblad Diario en nieuwssite 24ora.com een rectificatie laten plaatsen.

“Ik heb geen bewijs voor de verklaring dat de huur met Eduardo Croes was gecompromitteerd voordat het pand was gebouwd”, vertelt de premier aan Amigoe. “De rechterlijke uitspraak om te rectificeren is om die reden duidelijk en ik zal daar uiteraard ook gevolg aan geven.” Eman geeft echter aan dat hij in de uitspraak van de rechter niet is aangesproken op zijn stelling dat in de acht jaar dat MEP regeerde, miljoenen aan ‘zwaar nodige overheidsgelden’ zijn besteed aan advocaatkosten met Hendrik Croes, de vader van MEP-leider Evelyn Wever-Croes, en aan huurcontracten met vastgoedbedrijven van de vader, broer en tante van Croes. “In mijn volharding om de ironie aan te geven dat mevrouw Croes mij aanspreekt voor het ongemak dat ondernemers en burgers nu hebben met alle vernieuwingsprojecten van onze regering, heb ik een extra voorbeeld gegeven die ik niet kon bewijzen”, aldus de premier. “Maar het grote onrecht blijft staan. De familie heeft voor miljoenen van de landskas geprofiteerd, terwijl Aruba verpauperde. Daarvan heb ik alle bewijzen en dit zal ik ook in het belang van Aruba tegen herhaling van deze schandalige jaren blijven benoemen. Het kleine onderwerp waarover de rectificatie gaat, laat de grote issue van bevoordeling van de familie Croes in de MEP-regeerperiode, waarvoor we alle bewijzen hebben, onverlet.”

Related article:

- Premier Eman moet rectificeren

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.