Ivar Asjes klaagt Statenleden aan

 

WILLEMSTAD — Statenvoorzitter Ivar Asjes (PS) heeft een aanklacht ingediend tegen de elf leden van de oppositie en notaris Alba Chatlein, die afgelopen maandag aanwezig waren bij een door de Statenmeerderheid opgeroepen vergadering. Volgens Asjes betrof dit een illegale vergadering, die tegen het Reglement van Orde (RvO) van de Staten in werd opgeroepen, terwijl alle aanwezigen zich aan valsheid in geschrifte hebben schuldig gemaakt.
Asjes maakte zijn voornemens om naar het Openbaar Ministerie te stappen om een klacht in te dienen bekend tijdens de persconferentie, die gisteren in de vergaderzaal van de Staten aan de Ansinghstraat werd gehouden. Asjes greep de persconferentie aan om uitgebreid te laten weten dat hij het bij het juiste eind had en dat de leden van de oppositiefracties – die nu een meerderheid vormen in de Staten – illegaal bezig zijn en tegen het RvO in handelen. In dit verband verwees Asjes specifiek naar de openbare vergadering die afgelopen maandag in de vergaderzaal van het voormalige gebouw van de Centrale Bank werd gehouden en waarin hij werd afgezet.
 
De Statenvoorzitter, die op dit moment door een minderheid van de Statenleden wordt gesteund, bracht onder meer naar voren dat het voor hem zeker is dat de elf Statenleden, die door onafhankelijk Statenlid Dean Rozier worden gesteund, overduidelijk het RvO van de Staten niet hebben gelezen. “Dan hadden zij kunnen weten dat zij nooit hadden moeten verzoeken om het parlement een agendapunt over verkiezing van een nieuwe Statenvoorzitter en waarnemend Statenvoorzitter te laten behandelen, terwijl de Statenvoorzitter en waarnemend Statenvoorzitter nog in functie zijn. Zij hadden een agendapunt in behandeling moeten nemen dat bijvoorbeeld uitging van herroeping van de benoeming van de huidige voorzitter en waarnemend voorzitter, voordat het punt over benoeming in behandeling werd genomen.” Maar afgelopen maandag werd voor de behandeling van de verkiezing van een nieuwe voorzitter en waarnemend voorzitter een voorstel in behandeling genomen, waarin voor afzetting van Asjes en waarnemend voorzitter Amerigo Thodé (MFK) werd gepleit.
 
Ook beschuldigde hij de elf oppositieleden van het doen uitgaan van een vervalste oproep voor een Statenvergadering, wat volgens Asjes neerkomt op een illegale handeling, namelijk valsheid in geschrifte. Het betrof volgens Asjes dan ook een illegale bijeenkomst, omdat die niet volgens de regels was opgeroepen. Reden voor hem om een aanklacht tegen alle betrokkenen in te dienen bij het OM.
 
Related article

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.