STEP Curacao ziet het licht! - Een nieuw forum voor de financiƫle sector

WILLEMSTAD - Op 17 januari hield STEP Curacao Dutch Caribbean ter gelegenheid van haar oprichting een receptie waarvoor de Centrale Bank haar auditorium ter beschikking had gesteld. Met de inauguratie van afgelopen donderdag kent Curacao haar eigen STEP afdeling.

 
STEP is wereldwijd de meest toonaangevende organisatie van professionals die gespecialiseerd zijn in estate planning en het beheren van trusts. Het verschaft aan haar meer dan 18.000 leden een nationaal en international netwerk, waarbinnen men opleidingen kan volgen, informatie kan uitwisselen en contacten kan leggen.
 
Voorafgaande aan de borrel werd de avond geopend met een speech van de Vice Voorzitter van STEP Global, John Lawrence, die voor de gelegenheid was overgekomen uit de Bahama’s. Daarna gaf de voorzitter van STEP Curacao, Maria Eugenia Hernandez, een speech.
 
Maria Eugenia Hernandez benadrukte de toegevoegde waarde van STEP als een forum voor professionals in de financiele sector op Curacao. Op de agenda voor 2013 staan maandelijkse lunches waar een relevant onderwerp besproken zal worden, sociale bijeenkomsten, en het organiseren van een internationaal congres. “Samen kunnen we vertrouwen en respect uitdragen naar de internationale gemeenschap en cliënten” aldus Maria Eugenia Hernandez.
 
STEP Curacao Chapter hoopt veel leden te kunnen verwelkomen.
 
STEP Curaçao Chapter is de belangenorganisatie professionele trust en estate planning beoefenaars. STEP Curaçao is gelinieerd aan de internationale Society of Trust and Estate Practitioners (STEP) organisatie. STEP is een unieke organisatie met meer dan 18.000 leden met lokale, nationale en internationale leer en zakelijke netwerken.
 
Met leden in 87 landen over de hele wereld, kan STEP de Curaçaose professionals in de trust en estate planning toegang bieden tot een internationaal perspectief en uitgebreide kennis van de industrie.
 
In 2013 gaat STEP Curaçao verschillende ontbijtsessies en presentaties voor de lokale professionals in de sector organiseren. Tevens richt de organisatie zich op het organiseren van een internationale STEP conferentie op Curaçao, waarvoor professionals vanuit Latijns-Amerika en Europa worden uitgenodigd deel te nemen.
 
Voor meer informatie over STEP: www.step.org
 
Related article:
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.