FWNK wil geen gehoor geven aan vonnis

WILLEMSTAD - Indien Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK) niet overgaat tot de verkoop van bonboeken aan Jurino Eugenio van Sure Lottery, wordt een verzoekschrift ingediend met het verzoek de opgelegde dwangsom te verhogen naar 200.000 gulden per uur.
 
De FWNK kreeg vrijdag in het vonnis van het kort geding dat Eugenio had aangespannen een dwangsom opgelegd voor elke dag dat het vonnis niet ten uitvoer gebracht wordt, ter hoogte van 1.500 gulden per dag. Eis was dat er weer bonboeken aan Eugenio worden verkocht.
 
De advocaat van Eugenio, Michael Bonapart van Soliana Bonapart & Aardenburg, kondigt aan een nieuw kort geding in voorbereiding te hebben om de opgelegde dwangsom aan FWNK van 1.500 gulden per dag naar 200.000 gulden per uur te verhogen. Dit is gisteren in een brief aan de stichting, copie conform de minister-president Ivar Asjes (PS) en de minister van Economische Zaken, Stanley Palm (PAIS) meegedeeld. De FWNK heeft tot nog toe geen direct gevolg gegeven aan het vrijdag gevelde vonnis.
 
,,Het blijkt noodzakelijk te zijn dat de prikkel voor de FWNK tot naleving van de gerechtelijke uitspraak, dient te worden geïntensiveerd teneinde de FWNK te forceren tot naleving, waartoe de thans vigerende dwangsom van 1.500 gulden geen indruk op u blijkt te maken”, zo staat in de brief.
 
Advocaat Bonapart schreef de brief ook naar aanleiding van uitlatingen die de gemachtigde van de stichting, Gelmer Pieter, op radio en televisie deed vlak na het gevelde vonnis waarin hij stelde dat de FWNK het niet eens is met het vonnis en dit niet wil, noch zal naleven. Ook voorzitter van FWNK Marius Römer zou hebben aangegeven geen gehoor te zullen geven aan het vonnis. FWNK is een overheidsstichting en behoort rechterlijke vonnissen dan ook na te leven.
 
(Antilliaans Dagblad)
 
Related article:

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.