Zaak Ctex-directeur Anthony de Lima op 17 maart

WILLEMSTAD — Ctex-directeur Anthony de Lima die sinds half januari geschorst thuiszit heeft een kort geding tegen (het bestuur van) Ctex aangespannen dat dinsdag 17 maart dient voor de rechter. De Lima wil hierin zijn schorsing opgeheven krijgen.
 
Dat heeft zijn advocaat Linda Douglas desgevraagd laten weten.
 
De zaak zou aanvankelijk op een later tijdstip dienen maar onder andere vanwege aanhoudende publicaties in de media over Ctex en directeur De Lima is besloten een verzoek in te dienen bij de rechtbank om de zaak eerder te laten voorkomen, zo laat de advocaat van De Lima weten. Dat verzoek is gehonoreerd. “Mijn cliënt wil terug aan het werk. Het kan niet langer zo doorgaan. Daarom willen wij zo spoedig mogelijk naar de rechter.”
 
In januari kwam De Lima in opspraak door berichtgeving dat Ctex gewerkt zou hebben met vervalste handtekeningen op ‘letters of intent’ om potentiële financiers, klanten en werknemers voor het bedrijf te interesseren. Inmiddels heeft die berichtgeving geleid tot een onderzoek naar deze gang van zaken dat is ingesteld door het algemeen bestuur van Ctex en tot de non-actiefstelling van de directeur. De Lima nam een advocaat (Linda Douglas, red.) in de arm en gaf op 20 januari een persconferentie waarin hij aangaf dat er politieke krachten bezig zijn met Ctex. Hij herhaalde tijdens die persconferentie dat hij ‘niets te maken had met het verkrijgen van de letters of intent, en dat de beschuldigingen aan zijn adres dat hij investeerders opzettelijk zou hebben misleid ongegrond en absurd zijn’ maar ook dat het inderdaad mogelijk is dat deze fraude is gepleegd. Tevens gaf De Lima aan nooit op de hoogte te zijn geweest van mogelijke vervalste handtekeningen. Hij herhaalde ook dat Ctex geen financiële schade heeft geleden of zal lijden hiervan omdat de letters of intent – al dan niet vervalst – geen onderdeel waren van het beslissingsproces van investeerders om deel te nemen aan Ctex.
 
“Het project Ctex is goed, maar kennelijk willen ze mij opzij zetten om Ctex voor zichzelf te hebben… of om ermee te kunnen ‘spelen’ in politieke zin.” Op de vraag wie ‘ze’ dan zouden zijn, wilde De Lima geen antwoord geven, behalve dat de beweging van UTS rondom Ctex de komende tijd in de gaten zou moeten worden gehouden, zo meldde De Lima toentertijd.
 
De Lima en zijn advocaat gingen toen uit nog van een schorsing die twee weken zou duren. De op non-actiefstelling ging half januari in. Het kort geding van De Lima dient 17 maart om 14.00 uur.
 
Amigoe
 
In this case Anthony de Lima is represented by lawyer Linda Douglas of Douglas and Douglas in Curacao.
 
Related articles:

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.